Kandidati morajo k prijavi na razpis priložiti program delovanja SNG-ja Opera in balet Ljubljana v prihodnjih petih letih. Foto: BoBo
Kandidati morajo k prijavi na razpis priložiti program delovanja SNG-ja Opera in balet Ljubljana v prihodnjih petih letih. Foto: BoBo

Ministrstvo išče kandidata, ki bo nasledil zdajšnjega ravnatelja ljubljanske operno-baletne hiše Petra Sotoška Štularja. Temu bo mandat potekel 14. septembra letos.

Kandidati morajo k prijavi priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih. V poštev bodo prišli tisti kandidati, ki imajo univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih in poznajo dejavnost zavoda. Pričakuje se tudi znanje najmanj enega svetovnega jezika na višji ravni in najmanj enega svetovnega jezika na osnovni ravni ter sposobnost za organiziranje in vodenje. Na razpis se lahko prijavijo do 19. januarja.

Izbranega kandidata bo minister za kulturo za ravnatelja ljubljanske operno-baletne hiše imenoval po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda za pet let. O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v osmih dneh po izdaji odločbe o izbiri.

Ministrstvo je razpis za novega ravnatelja ljubljanske opere in baleta prvič objavilo konec lanskega maja, ker pa nihče izmed petih prijavljenih kandidatov ni dobil podpore sveta javnega zavoda, je razpis padel.