Premierna uprizoritev predstave bo drevi ob 20. uri, ponovitvi sledita 4. in 29. oktobra.

Urša Rupnik, Tina Habun, Patricija Crnković, Barbara Krajnc Avdić in Severa Gjurin v prizoru iz plesne predstave Priznati neznosno. Ljubim te. Foto: Darja Štravs Tisu/En-Knap
Urša Rupnik, Tina Habun, Patricija Crnković, Barbara Krajnc Avdić in Severa Gjurin v prizoru iz plesne predstave Priznati neznosno. Ljubim te. Foto: Darja Štravs Tisu/En-Knap

Predstava reflektira pripovedi Novomeščank, ki so odgovarjale na vprašanje: "Kaj misliš o ljubezni?", pri čemer sogovornicam skupen zgolj kraj trenutnega bivanja. Ženske iz različnih etničnih, verskih in kulturnih ozadij, različne starosti, statusa in izobrazbe, so povprašali o njihovem dojemanju ljubezni in o mestu, ki ga zaseda v njihovem življenju.

Ljubezen kot izkustveni micelij sveta
Idejna vodja in koreografinja Rosana Hribar je poleg njihovih zgodb v predstavo vključila priredbo besedila Fragmenti ljubezenskega diskurza francoskega avtorja Rolanda Barthesa. Kot so zapisali pri zavodu Flota, Barthesovo besedilo daje ljubezni, kot izkustvenemu miceliju sveta, diskurzivno in maskulino zaledje. "Dandanes se tej večni tematiki pridružujejo tudi vprašanja patriarhalne miselnosti, zastrtosti ženskega čustvovanja, večplastnosti 'nevidnih' družinskih odnosov več generacij ter neznosnosti javnega diskurza pred in po priznanju intimnega, ki poslej nima več statusa performativnega, temveč političnega," piše v napovedi predstave.

Idejna vodja in koreografinja predstave Rosana Hribar. Foto: Radio Koper/SNG LJ
Idejna vodja in koreografinja predstave Rosana Hribar. Foto: Radio Koper/SNG LJ

Leta 1973 v Novem mestu rojena Rosana Hribar je med drugim leta 2015 prejela nagrado Prešernovega sklada. Za serije trans-žanrskega plesnega dueta, s katerimi je gostovala po svetu, pa je dobila nagrade na priznanih mednarodnih plesnih tekmovanjih v Hanovru, Ludwigshafnu in v Beogradu.

Peterica soustvarjalk in nastopajočih
Soustvarjalke predstave in nastopajoče so Urša Rupnik, Tina Habun, Patricija Crnković, Barbara Krajnc Avdić in Severa Gjurin, ki v sodelovanju z Borutom Činčem podpisuje tudi glasbo. Dramaturginja je Andreja Kopač, Tea Mazaj je po predlogih nastopajočih izdelala kostume, svetlobo bo oblikoval Danilo Pečar.

Plesna predstava Priznati neznosno. Ljubim te. je nastala v produkciji zavoda Flota Murska Sobota in zavoda Flota Ljubljana, v koprodukciji z zavodom En-Knap in v sodelovanju z novomeškim Anton Podbevšek Teatrom.

Priznati neznosno. Ljubim te, koreografija Rosane Hribar