Foto:
Foto:
Sodelovanje pri predstavi Palčica.

V Lodžu se na IV. festivalu predstavljajo tudi Luna Ornik z Lalanitom in Katja Povše s predstavo Ikarjevo leto. Palčica, ki velja za prvo virtualno lutkovno predstavo na svetu, je kombinacija računalniške animacije in tradicionalne gledališke predstave, pri kateri ima veliko vlogo tudi občinstvo.

Poleg slovenskih predstavnikov bodo na festivalu, ki se bo končal 21. aprila, nastopili tudi lutkarji iz Nemčije, Španije, Avstrije, Belgije, Francije, Bolgarije, Velike Britanije, s Poljske, z Danske, Madžarske in s Slovaške.

Palčica si ogleduje svet
Lutkovna predstava Palčica, ki temelji na besedilu Hansa Christiana Andersena, je gostovala na številnih festivalih, med njimi so festivali v Iranu, Venezueli, lani pa so jo uprizorili tudi na svetovnem lutkovnem kongresu in festivalu UNIMA in ljubljanskem festivalu sodobnih gledaliških umetnosti Exodos.

Spodbujanje otroške ustvarjalnosti
Vsako situacijo v predstavi je možno rešiti na več načinov, odločitev o potezah glavne junakinje in s tem tudi o poteku pravljice pa je prepuščena gledalcem. V pravljici, pri nastanku katere sta sodelovala tudi Foruma Ljubljana in Cankarjev dom, skušajo poudariti ustvarjalno skupinsko delo.