Oder
()
Pekarno Mišmaš je režiral Robert Waltl. Foto: Miha Fras
Pekarna Mišmaš ima svoje zveste že med otroki in odraslimi. Foto: Miha Fras

Dodaj v

V Banjaluki nagrada za Violeto Tomič, Tadeja Piška in Josa

Na mednarodnem festivalu gledališč za otroke podelili pet nagrad
11. oktober 2013 ob 11:29,
zadnji poseg: 11. oktober 2013 ob 12:55
Banjaluka - MMC RTV SLO

Na 12. mednarodnem festivalu gledališč za otroke v Banjaluki je žirija igralsko nagrado podelila tudi igralcem predstave Pekarna Mišmaš Mini teatra, Tadeju Pišku, Violeti Tomič in Joseju.

Na festivalu, ki je potekal med 6. in 10. oktobrom, se je za nagrade potegovalo trinajst predstav iz desetih držav. Zgodba Svetlane Makarovič je pripoved o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim in otrokom daje kruh tudi zastonj, o zlobni in jezični Jedrt in ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se odloči ostati kar pri Mišmašu.

Poleg igralcev Mini teatra so igralsko nagrado prejeli še ansambel predstave „Palčica“ Starega pozorišta „Karola Spiška“ iz Nitre, Nina Dean za vlogo Doroteje v predstavi „Čarovnik iz Oza“, Pozorišta za djecu i mlade iz Skopja, Valerij Isajev za vlogo Vertepa v predstavi „Zgodba o carju Irodu“, Državnega lutkarskega pozorišta lutke, igralca in maske „Arlekin“ iz Omska, in Tanja Kočovskoj - Pavlovska za vloge u predstavi „Čarovnik iz Oza“, ki jo je uprizoriloPozorište za djecu i mlade iz Skopja.

Žirija je podellila še nagrado za najboljšo predstavo v celoti, nagradi za režijo in scenografijo ter posebno nagrado. Nagrado za najboljšo scenografijo je prejela Eva Farkašovoja za scenografijo predstave „Palčica“, nagrada za najboljšo režijo je šla v roke Bonji Langovu za režijo predstave „Čarovnik iz Oza“, grand prix za najboljšo predstavo v celoti pa je prejel „Čarovnik iz Oza“.

Posebno nagrado je za razvoj mikrolutkarskega gledališča prejela japonska lutkarska delavnica JUKI iz Kamakure, dve posebni nagradi za negovanje tradicionalnega lutkarskega gledališča pa sta prejela Tradicionalno pozorište marioneta Tjatr iz Nitre in Državno lutkarsko pozorištu lutke, igralca in maske „Arlekin“ iz Omska.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo