Poslušamo
slice
Liffe: Poslušamo - Cliff Martinez: Neonski demon
Recenzija filmske glasbe, 15. november 2016 ob 06:29 Neonski demon (The Neon Demon) je zadnji izdelek danskega filmarja Nicolasa Winding Refna, za katerega je glasbo ustvaril Cliff Martinez, glasbena stalnica filmov Stevena Soderbergha.
7
Poslušamo: Санн О))) - Нежить
2
7. september 2016 ob 12:09 Hrupna glasba za nežne duše z odpornimi ušesi, bi lahko najbolj poenostavljeno opisali ustvarjanje zasedbe Sunn O))) z zahodne obale ZDA, ki bo drevi nastopila v Kinu Šiška in je nedavno izdala ...
Poslušamo: Emiljo A. C. – Infrared Feelz
2
8. julij 2016 ob 15:29 Kdo še ne pozna Cassagrande? O. K. Bomo uredili, da se tudi teh nekaj zaskrbljenih rok ne bo dvigovalo tako boječe. Emiljo A. C.
Poslušamo: Shearwater - Jet Plane And Oxbow
1
22. junij 2016 ob 19:18 Zasedbe Shearwater ne gre iskati med najslavnejšimi, se jo pa zato vedno najde, ko googlamo po sorodstvu Manchesterčanov Hurts, Avstralcev Metric in podobnih nostalgičnih popevkarjev hipsterjev.
Poslušamo: Dan Lissvik - Midnight
16. junij 2016 ob 20:28 Dan Lissvik, melodramatično-melodični glasbeni multipraktik, se je odločil, po nizu konceptualno avantgardnih glasbenih del, ki jih je podpisoval v zadnjem desetletju pod imenoma Studio in Atelje , ...
Poslušamo: MINOR VICTORIES - Minor Victories Kar nekaj časa je žvrgolelo, da Rachel Goswell, pevka skupine Slowdive, in kitarist skupine Mogwai, Stuart Braitwait, nekaj naklepata, kar bi bilo, glede želje, volje, hotenja in … posnetih ...
3
Poslušamo: Garbage - Strange Little Birds Včasih zveni kar neverjetno, da so Garbage šele pri šestem albumu. Na oko lahko ocenimo, da so preteklih dvajset in nekaj letih ustvarili stotino songov.
6
Matter - “Amphibios” (rx:tx, 2016) Kot otrok sem imel, tako kot vsi, zlato ribico. Nekega dne se mi je močno zasmilila.
8
Poslušamo: Pantha Du Prince - The Triad Ko faktografsko profiliran novinarski kolega (še) posebej izpostavi humanoidno dejstvo albuma The Triad, ki ga podpisuje nemški skladatelj elektronske in njej pričujoče kompatibilne analogne glasbe ...
Poslušamo: Shit Robot - What Follows Marcus Lambkin, bolj znan pod umetniškim imenom Shit Robot , pravi, da sta najglobljo sled v njem pustila punkovska vzgoja in zgodnje obdobje glasbe acid house in techna.
Poslušamo: Haiku Garden - Waver Prva stvar ljubljanske mladokrvne rokovske postave je rif v pravo smer. Za zdaj za vnovič obujenim valom shoegazinga niti ne zaostajajo, kar obet za prihodnost le še krepi.
1
Poslušamo: Radiohead - A Moon Shaped Pool Morda se zdi, da je petletni premor v studijsko diskografskem delu ustvarjalnosti skupine Radiohead predolga doba, a je bila ta, roko na srce, zaznamovana s kopico samostojnih projektov nekaterih ...
7
Poslušamo: Mladich - Dva obraza Mladich se vrača - po štirih letih nov album, na novem albumu Dva obraza izdatno spremenjen slog.
2
Poslušamo: Brian Eno - The Ship Za Briana Ena se kljub zavidljivi starostni kilometrini zdi, da je pri svojih 68 letih ustvarjalen kot nikoli doslej v posamičnih ciklih svoje sila impresivne glasbene kariere.
3
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project O tem, kako spoštovana je PJ Harvey, naj le ne bo dilem.
3

Citat
link
Florence Welch
16. januar 2017 ob 21:28 Mislim, da mora biti glasba strašna. Glasba izganja duhove.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo