Gorilla Manor se sliši izjemno sveže, neobremenjeno in zvokovno sočno, lirika pa je intrigantno intelektualna. Foto: Infectious
Gorilla Manor se sliši izjemno sveže, neobremenjeno in zvokovno sočno, lirika pa je intrigantno intelektualna. Foto: Infectious

Zdi se, kot bi bil LA zadovoljen sam s sabo in da tamkajšnji glasbeniki ohranjajo neko utopično vizijo daleč stran od resnih glasbenih premikov ali gibanj, daleč stran od resnega sveta. Sveta, ki je vzhodno od Kalifornije. Toda vsake toliko časa se prikrade kakšen milozvočni rockovski element, ki se sliši tako "nekonvencionalno odbito", da ne moreš verjeti lastnim ušesom. Ne moreš verjeti, da so fantje doma v LA-ju.

Eni tistih, ki so me prijetno šokirali, so Local Natives in njihov prvenec Gorilla Manor, ki se sliši izjemno sveže, neobremenjeno in zvokovno sočno, lirika pa je intrigantno intelektualna in prav tako dovolj izzivalna, da se poslušalec lahko le vpraša, ali so Local Native črpali navdih od Clash, Arcade Fire ali od Animal Collective.

Lepe referenčne točke za nekaj, kar se sliši popolnoma izvirno in samosvoje. Še posebej sem ostal široko odprtih ušes ob prepletanju aranžmajev, ki prinašajo v eni sami skladbi (Warning Sign, Camera Talk, Cubism Dream …) toliko različnih zgodb, da moraš biti še kako pozoren ob poslušanju. Vprašanje je le, koliko njihovih norih idej lahko absorbiramo hkrati?

Ocena: 4