Dve generaciji, Nataša Berk in Jasna Kozar, razstava Made in Maribor. Foto: UGM
Dve generaciji, Nataša Berk in Jasna Kozar, razstava Made in Maribor. Foto: UGM
Made in Maribor
Prodajna razstava bo odprta do 1. decembra. Foto: UGM

Avgusta so se mariborski umetniki predstavljali v pritličju načrtovanega dispečerskega centra za nujno medicinsko pomoč na Trgu Leona Štuklja. V organizaciji Umetnostne galerije Maribor so pripravili prodajno razstavo, za katero so se odločili zaradi uspešno izpeljane dobrodelne dražbe umetniških del ob koncu leta 2015.

Prodajna razstava, ki jo odpirajo danes in bo na ogled do 1. decembra, je zamišljena kot prispevek k zavedanju o raznolikosti in kakovosti, ki nastaja v vse prej kot zavidljivih lokalnih razmerah. Želijo opozoriti na likovno umetnost, ki je ena najbolj zapostavljenih vej umetnosti v nekdanji evropski prestolnici kulture. Mariborska in ljubljanska galerija bosta sodelovanje nadaljevali tudi decembra, ko bodo s svojimi deli v prostorih UGM studia na Trgu Leona Štuklja gostovali umetniki in umetnice, ki se sicer predstavljajo v DobriVagi.

V ljubljanski galeriji se v sklopu gostovanja predstavljajo Nataša Berk, Matija Bobičić, Ida Brišnik Remec, Ksenija Čerče, Ivo Čerle, Natalija R. Črnčec, Marjan Drev, Dualik, Darko Golija, Samuel Grajfoner, Nataša Grandovec, Stojan Grauf, Aleksandra Saška Gruden, Teo Ivančič Teoson, Metka Kavčič, Katja Majer, Vid Kmetič, Iztok Maroh, Matej S. Modrinjak, Teja Kovač Lozar & Robert Veselko, Jasna Kozar, Manica K. Musil, Marko Ornik, OR poiesis (alias Petra Kapš), Ana Pečar, Zora Plešnar, Vojko Pogačar, Polona Poklukar, Borut Popenko, Primož Pugelj, Oto Rimele, Branimir Ritonja, Mihael Rudl, Matej Sitar, Miri Strnad - Miricota, sonda3, Toni Soprano, Jože Šubic, Simona Šuc, Damjan Švarc, Matjaž Wenzel & Rene Maurin, Vlasta Zorko in Metka Zupanič.