Izkupiček od prodanih del 18. mednarorne kolonije na Sinjem vrhu bodo namenili otrokom v stiski. Foto: Siniša Rančov
Izkupiček od prodanih del 18. mednarorne kolonije na Sinjem vrhu bodo namenili otrokom v stiski. Foto: Siniša Rančov

O tem je tekla beseda na pogovoru, ki so ga organizirali ob letošnji polnoletnosti kolonije. V četrtek je bila 18. mednarodna likovna kolonija v znamenju dneva odprtih vrat, v okviru katerega so se udeležencem kolonije pridružili tudi drugi ustvarjalci, večer pa je zaokrožila sklepna prireditev s predstavitvijo nastalih del in kulturnim programom.
Na letošnji koloniji so pod geslom Lačen sem bil in ste mi dali jesti, žejen sem bil in ste mi dali piti, nag sem bil in ste me oblekli ustvarjali Ivana Andrić Todič, Vesna Benedetič, Milena Gregorčič, Anka Krašna, Darko Slavec, Karmen Smodiš, Bogdan Soban, Viktor Šest, Veljko Toman, Alenka Viceljo in Vinko Železnikar. Z Madžarske sta prišla Buba Posa in Ede Posa. Častna gosta kolonije sta bila ilustratorka Jelka Reichman in kipar Mirsad Begič, pridružili pa so se jim še strokovni sodelavci Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Primož Brecelj, Silva in Azad Karim, Mira Ličen Krmpotič in Tone Seifert.
Dela, ki so jih ustvarili, bodo razstavljena na Sinjem vrhu, na Zemonu, v Gorici, Ljubljani, Mariboru, Trstu, Portorožu, Bovcu, Idriji in po še nekaterih slovenskih krajih, izkupiček prodanih del pa bo namenjen otrokom v stiski. Na lanski likovni koloniji so jih od 138 nastalih del prodali 80, izkupiček v višini 16.000 evrov pa namenili družinam v stiski.