S prostorsko in svetlobno instalacijo nadaljuje umetnik avtorsko zgodbo iz serije Življenje v vesolju. Foto: Gašper Jemec/Mesto varnega prostora
S prostorsko in svetlobno instalacijo nadaljuje umetnik avtorsko zgodbo iz serije Življenje v vesolju. Foto: Gašper Jemec/Mesto varnega prostora

Razstavo bodo odprli danes ob 19.00 v Ateljeju Galerije Mikado, projekt pa bo na ogled do 19. oktobra. S prostorsko in svetlobno instalacijo nadaljuje akademski slikar avtorsko zgodbo iz serije, ki nosi naslov Življenje v vesolju. Tokrat seznanja gledalca z različnimi podobami in procesi iz sveta ter življenja, povezanimi tako s sedanjostjo kot z neizogibno prihodnostjo, ki jo je ta trenutek že mogoče zaznati.
Doslej realizirane ideje iz serije Življenje v vesolju povezuje skupna temeljna razvojna filozofija, ki izhaja iz ideje, da je vse v vesolju usodno povezano, da se vesolje rojeva samo iz sebe in da se skladno z lastno naravo tudi samoiniciativno spreminja in razvija. Sliki Zatočišče in Pristan sta obravnavali kraj kot varno zatočišče, najnovejši projekt pa predstavlja tretjo vizualizacijo slikarjeve ideje o prostoru, ki nudi varnost, pa tudi izpolnitev.
Instalacijo spremljajo originalne fotografije projekta Mesto varnega prostora fotografa in vodje Ateljeja Galerije Mikado Blaža Zupančiča.
35-letni Gašper Jemec se je izobraževal na slikarskem oddelku in oddelku novih medijev na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost. Pozneje je študiral slikarstvo na Indiana University of Pennsylvania in na kiparskem oddelku univerze na Dunaju. Študijsko se je izpopolnjeval in ustvarjal v Indiani, Los Angelesu, New Yorku, na Dunaju, v Hamburgu, Sakaideju in Moskvi.
Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, predstavljal pa jih je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v ZDA, Nemčiji, Rusiji, Avstriji, Italiji, Španiji, Belgiji, na Japonskem in Švedskem. Ustvarja večinoma na področju vizualne umetnosti.