Športna dvorana Kijev je postala tudi galerija. Foto: RTV Slo
Športna dvorana Kijev je postala tudi galerija. Foto: RTV Slo

Razstava - slovenski prevod imena se glasi Mi, ljudje Evrovizije - predstavlja portrete neznanih in znanih ljudi iz držav, ki so svoje glasbene predstavnike poslale na Evrosong 2005.

Kot nekoč Združeni narodi
Ime razstave je povzeto po uvodu v 1. poglavje Ustanovne listine Združenih narodov (Mi, ljudstva sveta). Razstava, ki predstavlja evropsko narodno pestrost, naj bi namreč prispevala k strpnosti in sožitju med ljudstvi stare celine. Sporočilo je torej: čeprav smo si različni, smo še vedno vsi lahko dobri ljudje.

Z razstavo želijo prireditelji tekmovanja za Evrosong festival uveljaviti tudi kot kulturni dogodek s civilizacijskim poslanstvom. Glasbeni spektakel naj namreč ne bi bil le plehka zabava zaradi zabave same, temveč naj bi tudi dejavno prispeval k razvoju boljše evropske družbe.

Izbor najboljših
Fotografije bodo na osrednjem evrovizijskem prizorišču na ogled do konca letošnjega evrovizijskega dogajanja. Ko pa se bo festivalska vročica nekoliko polegla, bodo vodje državnih delegacij izbrali državo, katere prispevek k razstavi je bil najboljši.