Draga Gaja in njegov džezklub podpira zelo veliko ljudi, tudi iz vrst priznanih kulturnikov. Foto: Jazz club Gajo
Draga Gaja in njegov džezklub podpira zelo veliko ljudi, tudi iz vrst priznanih kulturnikov. Foto: Jazz club Gajo

Ko je Drago Gajo pred 15 leti v kletnih prostorih na Beethovnovi cesti ustanovil džezovski klub, so bili prostori še last državnega podjetja. To je postalo 'plen' nekaterih, ki želijo obogateti in v katerih viziji trženja hiše džezovskega kluba ni. To je zelo skop povzetek zgodbe o trenutno negotovi usodi kluba Gajo. Nekaj bolj konkretnih podatkov o problemu je Gajo v MMC-jevem klepetu podal tudi sam.
Gaju je lahko v nekolikšno tolažbo le to, da ga podpira ogromno ljudi. Na Facebooku se je skupini, ki nasprotuje izselitvi kluba v nekaj dneh pridružilo več sto ljudi in Gajo nekoliko šaljivo pove, da ga podpira več ljudi, kot je podpornikov arbitražnega sporazuma. Še vedno ni povsem jasen položaj Mestne občine Ljubljana, vendar pa bodo obzorja jasnejša naslednji teden, ko se bo Drago Gajo z ljubljanskih županom Zoranom Jankovićem sestal na njegovo željo.
Kot smo že pisali, se je proti deložaciji kluba izreklo tudi mnogo javnih osebnosti. Peticijo so med drugim podpisali Milan Dekleva, Drago Jančar, Boris A. Novak, Feri Lainšček, Milan Jesih, Mitja Čander, Oto Pestner, Aleš Berger, Manca Košir, Boris Cavazza, Aleš Šteger, Lojze Kranjčan, Hugo Šekoranja, Alenka Godec, Tone Janša, Nada Žgur, Primož Grašič in Janez Gregorc ter tudi Društvo slovenskih pisateljev.