Kultura - Zgodbe

Harryja Potterja je na filmskem platnu upodobil Daniel Radcliffe.Harry osvaja
Lik malega čarovnika Harryja Potterja iz del britanske pisateljice J. K. Rowling je obnorel mlado in staro po vsem svetu. Nekaj prepoznavnosti sicer lahko pripišemo strokovno pripravljeni in izpeljani marketinški promociji, vendar pa tak obseg branosti in gledanosti tudi zase govori o kakovosti del, ki prikazujejo dogodivščine Harryja Potterja in njegovih prijateljev.

Sedem je magično število
Do 21. julija je bilo mogoče v roke vzeti šest knjig o Harryju - Kamen modrosti, Dvorana skrivnosti, Jetnik iz Azkabana, Ognjeni kelih, Feniksov red in Polkrvni princ. Harryjevi oboževalci pa so težko pričakali tudi sedmo in predvidoma zadnjo knjigo Harry Potter in svetniki smrti (v slovenskem prevodu, ki se ga je ponovno lotil Jakob J. Kenda, je na vojo 16. februarja).

Po literarni predlogi Rowlingove pa so že posneli pet filmov, v katerih se v vlogi najbolj priljubljenega čarovnika predstavi Daniel Radcliffe, ob njem pa v filmu zaigrajo tudi Rupert Grint (kot Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Robbie Coltrane (Hagrid Robavs) in Maggie Smith (profesorica McHudurra). Okoli Harryja se vedno kaj dogaja in novic ne zmanjka, zbrane pa si lahko ogledate v tej zgodbi.

Določen dan dokončnega slovesa od Harryja Zadnji film o Harryju Potterju bo v kinematografe prišel leta 2011 oziroma deset let po predstavitvi prvega filma. In Harry Potter bo še vedno 'najstniški' čarovnik.
Kraljeva družina novembra ne bo videla Harryja Obsesija z imenom Harry Potter bo trajala še nekaj mesecev več , kot je bilo predvideno. Datum premiere naslednjega filma iz te franšize so namreč premaknili na julij.
3
Avtorici Potterja se ni treba bati bankrota Na roko napisana knjiga pravljic izpod peresa ustvarjalke Harryja Potterja, Joanne K. Rowling, bo navdušencem dostopna 4. decembra.
Zadnji Potter končno še v japonščini Japonski ljubitelji Harryja Potterja so morali čakati kar leto dni na prevod zadnje, sedme knjige J. K. Rowling Harry Potter in Svetinje smrti.
J. K. Rowling draži s Harryjem Potterjem Saj smo pričakovali, da se bo vdala, ne pa, da se bo tako hitro: J. K. Rowling je iz upokojitve pripeljala Harryja Potterja.
3
Do smrti zaboden igralec iz Harryja Potterja 18-letni Rob Knox, igralec iz prihajajočega filma o Harryju Potterju, je bil v pretepu pred londonskim barom Metro zaboden do smrti.
4
Rowlingovi zlorabili otroka Harryja J.K. Rowling trdi, da jo je namen oboževalca, da izda enciklopedijo o Harryju Potterju, tako iztirila, da ne more več normalno pisati.
3
J. K. Rowling in boj z depresijo Živ dokaz, da se včasih splača malce potrpeti: Joanne K. Rowling, ena najbogatejših žensk na svetu, je priznala, da je pred leti resno razmišljala o samomoru.
Zadnji Potter predebel za en film Že res, da je Rowlingova s sedmo knjigo sklenila serijo o Potterju, a filmarji bodo iztržili več. Iz Svetinje smrti bodo posneli dva filma.
4
"Naš prevod izstopa v svetovnem merilu!" Dva tedna sta minila od izida slovenskega prevoda zadnjega Harryja Potterja, zato se je v naši klepetalnici "na milost in nemilost" vprašanjem prepustil Jakob Kenda.
2
Potterjev leksikon le s podpisom Rowlingove Ameriška založba RDR Books želi izdati leksikon o Harryju Potterju, njegova avtorica J. K. Rowling pa temu samovoljnemu načrtu nasprotuje.
3
Prevajalec, ki si ga je zaželela Rowlingova Slovenski oboževalci Potterja so na ta dan čakali od poletja. Na police je prišla sedma knjiga o čarovniku, h kateri se je vrnil Jakob J. Kenda.
3
Sedmi Potter že čaka v skladiščih Knjiga Harry Potter - Svetinje smrti je natisnjena in bo do sobote na voljo vsem čarovniških dogodivščin željnim bralcem po vsej Sloveniji.
Slovo od Harryja hujše od ločitve Ločitev od Harryja Potterja je J. K. Rowling prizadela huje od ločitve od njenega prvega moža.
1
Kako postati del Harryjevega vesolja? Knjige so že nehale izhajati, zato bo zdaj Pottermanijo morala na nogah držati filmska saga. Režiser minivlogo v naslednjem filmu ponuja kar prek spleta.
29.000 evrov za prvo izdajo Potterja Bančni račun anonimnega kupca je sicer skromnejši za 29.000 evrov, je pa zato njegov lastnik bogatejši za prvo izdajo Harryja Potterja.
2
JK Rowling razkrinkala sivobradega ravnatelja J.K. Rowling je končno potrdila to, kar se je v čarovniških krogih šušljalo že dalj časa: Albus Dumbledore ni bil samski zato, ker bi ga zanimale le knjige ...
16
Jakob Kenda: Sedmica je fantastična! Vse kaže, da je slovenska skupnost oboževalcev Harryja Potterja enotna: hvalabogu, da so prevajalske vajeti (spet) v rokah Jakoba Kende.
4
J. K. Rowling v detektivske vode J. K. Rowling ponovno piše, vendar tokrat ne nadaljevanja o slavnem mladem čarovniku, temveč pripravlja nekaj detektivskega.
1
Nič več bogokleten Harry Potter Od izzida najnovejše knjge o Harryju Potterju je minilo že nekaj tednov, cerkev pa, ki je imela vedno kakšno pripombo, je nenavadno mirna.
8
Kazalo