Kultura - Zgodbe

Kinoteka odpira svoja vrata.V ljubljanskem središču so pred dvema letoma zaprli še eno kinodvorano. Žalostna usoda je tokrat doletela Slovensko kinoteko, v kateri so zaradi neklimatiziranih prostorov, tehničnih razmer in stanja infrastrukture ni bilo mogoče nadaljevati programa.

Sedaj pa je, po mnogih zapletih, kinoteka le odprla svoja vrata in bo lahko znova razveseljevala ljubitelje filmske umetnosti.

Kinoteka močna tudi brez stare garde Morda je Kinoteka med dvoletno odsotnostjo "s scene" zares izgubila "staro gardo" občinstva, vendar ji obiskovalcev ne primanjkuje.
Oaza dobrega okusa v digitaliziranem svetu Okrog izbire novega direktorja Slovenske kinoteke se je spletla cela afera, a Staš Ravter dokazuje, da je bilo razburjanje morda prenagljeno. Kinoteka je namreč (spet) še kako živa.
Zaživela je Slovenska kinoteka Kinoteka vabi ljubitelje filmov v prenovljeno dvorano, ki so jo 'krstili' s filmi pionirja slovenske filmografije Karola Grossmanna.
Jambrek: Kinoteka bi propadla zadnja Boštjan Jambrek, svetovalec direktorja Slovenske kinoteke za filmski program, meni, da je kinoteka prostor za razvoj filmske kulture.
Kinoteka v stanju pripravljenosti Mlade generacije - pa tudi starejši ljubitelji filma - bodo kmalu spet dobile "učilnico". Slovenska kinoteka odpira svoja vrata.
Kadrovske spremembe v kinoteki Slovensko kinoteko je zapustil urednik filmskega programa Koen Van Daele, njegovo mesto pa je začasno zasedel Boštjan Miha Jambrek.
Svetel scenarij za Slovensko kinoteko Zagotovila o začetku ponovnega delovanja Slovenske kinoteke konec januarja 2006 morda le ne bodo ostala sladke sanje.
Stane Malčič namesto Majde Širca Slovenska kinoteka počasi polni svoje vodilne položaje. Znan je naslednik Majde Širce, nekdanje predsednice sveta kinoteke.
Še deljena mnenja o Slovenski kinoteki Mnenjem o primernosti Staša Ravterja za položaj direktorja Slovenske kinoteke se je pridružilo še stališče Arhiva RS.
Slovenska kinoteka spet na udaru Kontroverze okoli Slovenske kinoteke se nadaljujejo. Tokrat je na udaru posel za izdelavo projektne dokumentacije za obnovo kinoteke.
Tudi tuji strokovnjaki proti Ravterju Protest proti imenovanju Staša Ravterja za direktorja Slovenske kinoteke so izrazili tudi filmski strokovnjaki iz 25 držav.
Sodelavci kinoteke: Ne za Ravterja O Stašu Ravterju, kandidatu ministra za kulturo Simonitija za direktorja kinoteke, so odklonilno mnenje podali še zunanji sodelavci te ustanove.
Proti Ravterju tudi delavci kinoteke Potem ko Svet Slovenske kinoteke Staša Ravterja ni potrdil za novega direktorja, so negativno mnenje o kandidatu podali še delavci kinoteke.
Kdo bo direktor Slovenske kinoteke? Svet Slovenske kinoteke ni potrdil Staša Ravterja, kandidata ministra za kulturo za novega direktorja Slovenske kinoteke.
Konec poletja novi direktorji Na ministrstvu za kulturo so potrdili, da bosta septembra znani imeni novih vodij Slovenske kinoteke in studia Viba film.
Izbrali izvajalca del v kinoteki V Slovenski kinoteki so izbrali izvajalca del, ki bo s popravilom danes neustreznih prostorov zagotovil začetek izvajanja programa.
Kinoteka pod državnim okriljem Minister za kulturo Vasko Simoniti in ljubljanska županja Danica Simšič sta podpisala pogodbo za prodajo Slovenske kinoteke.
Sklep o nakupu prostorov Kinoteke Po predlogu ministrstva za kulturo je vlada sprejela sklep o nakupu poslovnih prostorov Slovenske kinoteke.
Obnova ne bo končana do junija Do začetka 61. mednarodnega kongresa združenja filmskih arhivov in kinotek FIAF kinotečni kompleks na Miklošičevi v Ljubljani ne bo obnovljen.
KINOTEKA DO NADALJNJEGA ZAPRTA V Slovenski kinoteki so zavrteli zadnja filma, preden bodo predčasno sklenili letošnjo sezono.
Kazalo