V notranjosti dotrajane hiše ima mama s tremi otroki na voljo borih 35 kvadratnih metrov bivalne površine. Foto: MMC RTV SLO/Robert Baron
V notranjosti dotrajane hiše ima mama s tremi otroki na voljo borih 35 kvadratnih metrov bivalne površine. Foto: MMC RTV SLO/Robert Baron
Družina v stiski

Usoda se je z njimi kruto poigrala, brez očeta, ki ga je vzela bolezen, so že četrto leto. Vsi načrti in sanje za prihodnost so padli v vodo, ko so ostali sami. Mama Olga Siherl je k sreči zadržala službo v Gorenju IPC, a je velikokrat na bolniškem dopustu zaradi bolezni, tako skromna plača komaj zadošča za preživetje. Najbrž vlaga v leseni hiški pripomore k bolezni, tam sta doma tudi prostorska stiska, pa negotovost, da streha ne bo več zdržala.

Na velenjskem Rdečem križu je odprt tudi račun za donacije družini:

OZ RK Velenje, Foitova 2. 3320 Velenje, TRR: 0242 6001 1969 849, SKLIC 240200 - Donacija Siherle

Družini so v občini Šoštanj že večkrat pomagali, tudi dobri ljudje so se že odzvali, pred tremi leti pa so začeli tudi akcijo, da bi jim zgradili nov dom. Pridobili so dovoljenja, a so jim lanske ujme in plazovi prekrižali načrte. Vojko Krneža, šoštanjski podžupan zdaj obljublja, da bodo dela spet stekla.

Med tem družina upa, med počitnicami so se jim odprle nove sanje. V teh dneh so res pripeljali dobri obrtniki material za začetek gradnje, izkop je že narejen. Nov dom je nujno potreben. Mama Olga opisuje zdajšnje stanje: "Je vse leseno, zunanji zidovi nekaj zidani, a so še po ta starem, vse iz kamenja in peska, da se kar dol udere."

Na borih 35 kvadratih je za mamo in tri mladoletne otroke vse, soba, kopalnica, spalnica, kuhinja, pravi prijatelj Darko Srotič, ki z ženo pomaga družini že nekaj časa: "To je v teh časih nepojmljivo za nas, ko imamo vse. Olga je skrbna mama in najboljša, zato sem pred tremi leti, ko mi je rekla, naj pomagam, želel, da bi hiša že bila do božiča pod streho, zdaj pa spet po treh letih to želim …"

Vsi trije otroci, jeseni gredo v deveti razred OŠ Šoštanj, so zelo pridni, Žan bo najbrž avtomehanik, Sara in Lara pa se še odločata, pove mama in skromno doda: "Težko se je prebijati, a je treba otrokom ustvariit neko prihodnost, ja pa volja je, te mi ne manjka, čeprav me zelo bolijo roke, a jaz bom že, samo da bi se začela gradnja hiške!"
Material za začetek gradnje čaka na dvorišču pred leseno hiško, po dopustih začnejo, pravi podžupan Šoštanja Krneža.

Družina v stiski