Lokalne novice
(6)
Ena najbolj znanih sladkih dobrot severovzhodne regije, prekmurska gibanica, pa se je na dogodku predstavila v kar nekaj različicah. Tako smo lahko med drugim poskusili prekmursko gibanico s sladoledom in tudi prekmursko jogurtovo gibanico v kozarčku. A kot so poudarili domačini, je čez tradicionalne prekmurske gibanice enostavno ni. Foto: Sandi Horvat

Dodaj v

Foto: "Najbole pocukrana" prireditev Sladko Prekmurje

Ponudba sladkih dobrot na 1001 način
9. junij 2018 ob 20:33
Murska Sobota - MMC RTV SLO

V središču prekmurske prestolnice Murski Soboti je prvič zaživela "najbole pocukrana" prireditev – Sladko Prekmurje. Edinstven dogodek, na katerem so se predstavili številni domači kreatorji sladkih dobrot, je na ploščad Martina Luthra privabil številne obiskovalce.

Organizatorka prireditve Marina Marič je idejo razvijala skoraj leto dni in že takrat je vedela, da bo prireditev odličen uvod v poletne mesece. Kot je povedala v svojem uvodnem nagovoru, ni imela nobenega dvoma, da prireditve ne bi bilo. "V idejo sem verjela, seveda pa brez trdega dela, dolgih dni in pomoči bližnjih Sladko Prekmurje ne bi uspelo v tolikšni meri," je še dodala Maričeva.

Na prireditvi so se tako zbrali in predstavili številni ponudniki sladkih dobrot na 1001 način, ki so s svojimi kreacijami in izdelki razvajali brbončice obiskovalcev. Ena najbolj znanih sladkih dobrot severovzhodne regije, prekmurska gibanica, pa se je na dogodku predstavila v kar nekaj različicah. Tako smo lahko med drugim poskusili prekmursko gibanico s sladoledom in tudi prekmursko jogurtovo gibanico v kozarčku. A kot so poudarili domačini, je čez tradicionalne prekmurske gibanice enostavno ni.

Na svoj račun so prišli tudi tisti najmlajši, saj je bilo, poleg pestrega programa, poskrbljeno še za otroško animacijo in sladke delavnice.

"Najbole pocukrana" prireditev pa se v prestolnico Prekmurja znova vrne čez dobro leto s še več izvajalci, ponudniki in še več sladkimi dobrotami, je dejala direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Brigita Perhavec, ki je skupaj z Mestno občino Murska Sobota pozdravila in podprla letošnje Sladko Prekmurje.

Sandi Horvat, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
james blake
# 10.06.2018 ob 07:51
foxhunt - cuker ni krivec za holesterol, srčne bolezni,.. večji delež od cukra ima v predebelosti maščoba in pretirane količine proteinov (predvsem to slednje - pomisliti samo na katastrofo prečiščenih proteinskih praškov). Tako, kot bi bilo treba iz hrane dati prečiščeni enostavni sladkor, bi še bolj morale ven prečiščene maščobe in, najbolj, prečiščeni proteini. tako, da je gibanica v majhni količini, pravzaprav ena najbolj zdravih hran. samo ne za vsak dan pol kile. ob nedeljskem kosilu, en košček pa smo zmagali. in nehajte za kriščevo voljo kriviti cuker za katastrofalne porcije in negibanje ter onesnaženo okolje.
zapravico
# 10.06.2018 ob 09:18
Je pa res čez dobro gibanico ga ni
firtoh
# 09.06.2018 ob 21:46
Jaz imam zelo rad ''over Mura moving cake''.
velikibrat
# 10.06.2018 ob 16:52
Vse, kar je preveč, je strup. Gibanica na 1 teden do 14 di - ni problema. Nažiranje pa vsakomur škoduje.
oziris.va
# 10.06.2018 ob 17:37
Cel kup Prekmurjcev sploh ne mara gibanice ;)
foxhunt
# 09.06.2018 ob 22:15
ze itak imajo prekmurci najslabse rezultate glede zdravstvenega stanja prebivalcev, debelost, srcne bolezni, holesterol, itd potem pa jim se cuker ponujajo. svasta.

a ne bi raje zdrav nacin zivljenja.
Kazalo