Bronasto moštvo ob vrnitvi v domovino. Foto: MMC RTV SLO
Bronasto moštvo ob vrnitvi v domovino. Foto: MMC RTV SLO

Fantje so osvojili bronasto medaljo v dvobojevanju in končno 5. mesto v skupni razvrstitvi. Župan občine Straža Alojz Knafelj je raftarjem čestital doseženi uspeh in jim izročil simbolična darila.

V slovenski ekipi, ki jo je vodil Marko Mihelič, so nastopili še trije izkušeni člani Peter Vugrinec, Aljaž Kulovec in Simon Bobnar, drugi trije pa so mlajši tekmovalci in si še nabirajo izkušnje, Miha Mazovec, Jan Avsenik in Jan Zupančič. Zanje je bilo to prvo veliko člansko tekmovanje. Mlada slovenska ekipa je po mnenju trenerja Boruta Retlja več kot upravičila pričakovanja pred prvenstvom, saj prav zaradi spremenjene članske ekipe, ki je zadnja leta priveslala najvišje uvrstitve, pričakovanja po medaljah posledično letos niso bila tako velika. Osvojena kolajna v dvobojevanju ter 6., 7. in 8. mesto v preostalih disciplinah potrjuje, da so Stražani v svetovnem vrhu. »Verjamem, da bo ekipa iz leta v leto še napredovala in osvajala medalje na velikih prvenstvih. Priložnost za to bo že maja prihodnje leto, ko bo evropsko prvenstvo v Bosni in Hercegovini,« je dejal trener Retelj.

Vodja ekipe Marko Mihelič je ob sprejemu povedal: "Glede na mladost smo dosegli vrhunski rezultat, saj smo najboljša evropska ekipa v raftingu." Andrej Petkovič, predsednik Rafting kluba Gimpex Straža, se je zbranim zahvalil za lep sprejem, prav tako tudi vsem, ki so se z njimi veselili uspehov.

Bogdan Miklič
Foto: Andreja Kren