Koroška
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Rimski vrelec
Med možnostmi župan omenja rušitev osrednjega objekta, kjer je sicer predvidena sodobna hotelska zgradba, ali pa dograditev in hkratna obnova kompleksa. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Rimski vrelec znova v prodajo

Ruski investitor kompleksa ni obnovil v roku
2. september 2017 ob 20:11
Kotlje - MMC RTV SLO, STA

Občina Ravne na Koroškem po neuspelem poslu z ruskim investitorjem jeseni načrtuje nove dejavnosti za prodajo propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah.

Po napovedih župana Tomaža Rožena bo v septembru izšel katalog z informacijami o kompleksu v treh jezikih, s tem pa bodo nato začeli iskati investitorja.

Dopolnjen katalog s podatki o kompleksu Rimski vrelec bo ravenska občina tokrat izdala v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. V njem bodo predstavljene vse pomembne informacije o kompleksu in novonastale okoliščine, je dejal župan Rožen, ki načrtuje, da bo nato občina v sodelovanju s kakšno agencijo investitorja iskala verjetno z mednarodnim razpisom.

Cena, po kateri bo občina tokrat skušala prodati kompleks, še ni določena. Ruski investitor Musa T. Abidov je, kot je znano, prek svojega Inštituta za imunopatologijo in preventivno medicino s sedežem v Ljubljani kompleks od občine v začetku leta 2012 kupil za 480.000 evrov.

A ker kompleksa ni obnovil v roku, sta strani s sodno poravnavo konec leta 2016 dosegli dogovor, da mu občina v štirih letih vrne 400.000 evrov. Če bo kompleks prodala prej, mu bo sredstva vrnila prej, s celotnim odplačilom pa se bo zbrisala tudi hipoteka, ki jo ima ruski investitor še vpisano na kompleksu. Prvi obrok v znesku 100.000 evrov je občina zdravniku Musi T. Abidovu v začetku letošnjega leta že plačala.

Kompleks obsega 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode, za katero si bo občina še naprej prizadevala, da ostane javno dostopna. Rimski vrelec je ime dobil prav po omenjeni mineralni vodi.

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
zmagoviti
# 02.09.2017 ob 21:00
Sramota in živi spomenik nesposobnosti župana in "strokovnjakov" na občini. pa kje so še ostali ocvirki: Ivarćko jezero, Grad na Javorniku, projekt doma starostnikov, .....
Slo_v_k
# 03.09.2017 ob 08:53
Pac neresen investitor. Tu obcina bore malo lahko naredi. Za sanacijo taksnega objekta so potrebni mio €, ki pa jih obcina nima in lahko samo upa, da se najde nekdo ki jih ima in jih bo tudi pripravljen vlozit.

@zmagoviti
vidim, da ves vse o vsem...zraven pa ne locis javne lastnine od privatne.
presenečen
# 03.09.2017 ob 08:40
Slovenija bi lahko imela elitni termalni turizem z dvorci in s svojo prečudovito naravo. Gradovi in dvorci na slovenskem žalostno propadajo, nekateri za vedno..
Bivši uporabnik
# 03.09.2017 ob 16:34
@presenečen: Slovenija JE imela elitni zdraviliški turizem nekako do leta 1914. Tedaj je bil Rimski vrelec (tako kot npr. Portorož) elitna evropska lokacija, ki je k nam privabljala magnate z vseh koncev cesarstva in tujine. Potem smo pač šli na Balkan.
oniks111
# 03.09.2017 ob 09:46
Propadajoča zapuščina toliko let nazaj brez vsakega vlaganja potrebujevelika sredstva za ureditev v sodoben objekt,ki ga pa občina vsekakor z svojimi sredstvi ne more izvesti brez pomoči države.Takšen kompleks vsekakor zasluži tudi njeno pomoč.In na kraju bi bil že čas,da tudi država pokaže,da Slovenija ni samo Ljubljana in njena bližnja okolica.
Poldi
# 04.09.2017 ob 10:46
Ivarčko več ni jezero ampak navadna zagnila močvara.
Bivši uporabnik
# 04.09.2017 ob 06:40
Naj ga oddajajo za snemanje filmov o Drakuli.

Ali pa preuredijo v high-class kupleraj.

Možnosti je veliko.
monte
# 03.09.2017 ob 08:22
Zmagoviti: bos moral kandidirat za zupana, pa ker si ocitno sposobnejsi, to pokazat in dokazat v praksi... ne samo z gobcanjem...
Ze zdaj pa lahko zupanu pomagas s svojimi prakticno uporabnimi strokovnimi nasveti...
tomive
# 08.09.2017 ob 19:37
Mežiška dolina je izgubljen primer!

Propalice!
Kazalo