Na zboru krajanov v sredo je pričakovati odločen ne ponovnemu nočnemu obratovanju Lipe, ki je sicer na spletni strani kluba napovedano še za ta mesec. Foto: Spletna stran diskoteke Lipa
Na zboru krajanov v sredo je pričakovati odločen ne ponovnemu nočnemu obratovanju Lipe, ki je sicer na spletni strani kluba napovedano še za ta mesec. Foto: Spletna stran diskoteke Lipa

Predsednica pirniške krajevne skupnosti Nada Prešeren je pojasnila, se bodo v sredo zvečer sešli na zboru krajanov, na katerem se bodo izrekali o vlogi za podaljšanje obratovalnega časa gostinskega lokala Lipa - pričakovati pa je, da se bodo krajani odločno izrekli proti ponovnemu nočnemu obratovanju diskoteke Lipa.

Krajani ne nasprotujejo obratovanju lokala v dnevnem času, nasprotujejo pa delovanju bara, diskoteke ali nočnega lokala po 22. uri, je krajevna skupnost zapisala v svojem odklonilnem stališču, ki ga je naslovila na Občino Medvode.

Občina bo za mnenje prosila tudi policijo
Poročali smo, da so na medvoški občini na začetku junija prejeli novo vlogo družbe Viro-Tim za podaljšanje obratovalnega časa Lipe z "do 22. ure na do 5. ure". Prejšnjo vlogo je občina zavrnila iz formalnih razlogov, nato je stranka vložila novo vlogo - po besedah vodje občinske uprave Vanje Debeljak se je zapletlo pri poimenovanju lokala.

Občina je dolžna o vlogi odločiti v 30 dneh. V tem času mora občina poleg stališča krajevne skupnosti pridobiti tudi stališče policije - stališči za občino nista obvezujoči, sta pa, tako Debeljakova, "pomembna dejavnika".

Zavašnik se še vedno skriva pred roko pravice
Pooblaščenka družbe Viro-Tim Milena Zavašnik je sicer mati Roberta Zavašnika, ki se že štiri leta skriva pred roko pravice, saj je bil obsojen zaradi odgovornosti za tragedijo, ki se je zgodila 23. decembra 2005.

Pred lokalom Lipa v Spodnjih Pirničah se je takrat zbrala množica obiskovalcev in sledilo je prerivanje. Pri tem so 15-letnica in 17-letnici padle, množica pa jih je poteptala do smrti.

Zavašnika je sodišče obsodilo na pet let zapora, moral bi se zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik predtem izginil, organi pregona pa ga še niso izsledili. Izvršitev Zavašnikove zaporne kazni zastara maja 2014.