Po južnem delu je zdaj na vrsti še severni del ceste. Foto: Borut Živulović/BoBo
Po južnem delu je zdaj na vrsti še severni del ceste. Foto: Borut Živulović/BoBo

Južni del Slovenske ceste je bil zaprt od lanskega avgusta, na občini pa so načrtovali, da bodo dela končali do konca aprila. Načrte jim je nato prekrižal spomladanski sneg, odprtje omenjenega dela prometnice pa je sovpadalo z odprtjem novega odseka Ceste Dolomitskega odreda.

Po njem je promet stekel ob 10. uri, na južnem delu Slovenske ceste pa ob 14.30. Oba odseka cest so odprli člani godbe Vodice.

Na osrednjem delu Slovenske ceste so danes predstavili tudi 30 novih do okolja prijaznih mestnih avtobusov. Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bo tako obogaten z nizkopodnimi zgibnimi avtobusi, ki so z 18 metrov dolžine najdaljši tovrstni avtobusi v voznem parku. Od leta 2007 so na MOL-u zamenjali že 131 avtobusov.

Spremenjene trase avtobusov
Ob odprtju obeh cest so obenem začele veljati spremembe tras mestnih avtobusov, ki vozijo na linijah 14 in 14B ter 19B in 19I. Po odprtju novega odseka Ceste Dolomitskega odreda bosta namreč trasi linije 14 in 14B na območju Vrhovcev in Bokalc združeni v eno.

Nova, združena linija se bo imenovala Savlje-Bokalce in bo po novem potekala po Poti Rdečega križa, Cesti na Vrhovce, Cesti na Bokalce in Cesti na Brdo vse do Bokalc. Na LPP-ju so ob tem zapisali, da bodo s spremembami potnikom zagotovili veliko več odhodov.

Na Slovensko cesto se medtem vračata liniji 19B in 19I, ki bosta od zdaj vozili na trasi Karlovška, Zoisova, Slovenska cesta.

Po obnovi osrednjega in južnega dela Slovenske ceste, se bodo sicer na MOL-u lotili še severnega. Zamenjali bodo celotno komunalno infrastrukturo, med drugim pa bodo nazaj h Kozolcu prestavili avtobusno postajališče.