Foto: BoBo
Foto: BoBo

Iz Mestne občine Ljubljana (MOL) so sporočili, da bodo v soboto, 22. aprila, pod nadvozom obvoznice na Dunajski in na njem začeli postavljati zaporo. Gradbena dela se bodo začela predvidoma v ponedeljek, 24. aprila, in bodo trajala do novembra. Prenovo konstrukcije nadvoza bo izvedel Dars, MOL pa površino nadvoza.

"Izvedli bomo rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bomo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bomo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka," so pojasnili na MOL-u.

Pri rekonstrukciji nadvoza bodo tudi številne zapore cest. Kot navajajo na MOL-u, bo na Dunajski cesti polovična zapora, na hitri obvoznici pod nadvozom bosta zaprta po dva pasova na vsaki strani vozišča.

Priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu, še pojasnjujejo na ljubljanski občini.