Aleš Stražar. Foto: Zajem zaslona
Aleš Stražar. Foto: Zajem zaslona

Policista Nikola Velišček in Aleš Stražar sta ravno začenjala nočno izmeno, ko sta prejela obvestilo, da ob Savi v Črnučah nekdo kliče na pomoč.

"Ugotovila sva približno iz sporočila, da je to nekje tukaj ob vrtičkih v Črnučah, zato sva takoj štartala s postaje," je povedal Nikola Velišček s Policijske postaje Bežigrad.

"Ko sva pa prišla na dejanski kraj, sva pa opazila gospo, ki je bila do vratu potopljena v vodo, z rokami se je držala za veje grmičevja, da je tok Save, ki je precej močan, ni odnesel," je dodal Aleš Stražar.

Nikola Velišček. Foto: Zajem zaslona
Nikola Velišček. Foto: Zajem zaslona

Gospa se je pri sprehodu preveč približala bregu in na strmem in blatnem terenu zdrsnila v mrzlo Savo. V vodo je padel tudi njen psiček. "S petami čevljev sem se zasidral v takrat blatno in mokro brežino, potem pa sva skupaj s sodelavcem, on me je prijel za roko, jaz gospo, to izvlekla ven. Psička smo potegnili ven mimogrede. Z eno roko smo ga potegnili ven, pa je veselo stekel naprej," je še povedal Stražar.

"Gospa je bila sicer malo podhlajena, ker je bila kar nekaj časa v vodi, je bilo pa vse v redu," je povedal Velišček.

"Moram reči: dobra prva izkušnja. Če smem povedati, sem bolj na začetku policijske kariere in sem zelo vesel, da se je zadeva izšla na tak način, kot se je, da se lahko tukaj pogovarjamo z nasmeški na obrazu," pa je pogovor sklenil Stražišar.

Hitremu ukrepanju policistov se je mogoče zahvaliti, da se je zgodba končala srečno. Nauk zgodbe pa je, da se med sprehodom ob reki ali jezeru vsem točkam, kjer obstaja možnost zdrsa ali padca, raje ognite.

Policista iz Save rešila žensko in psa