Sečnja bo predvidoma potekala na označenem območju, mimoidoči pa se bodo morali ravnati po navodilih navzočih odgovornih. Foto: MOL
Sečnja bo predvidoma potekala na označenem območju, mimoidoči pa se bodo morali ravnati po navodilih navzočih odgovornih. Foto: MOL

Z Mestne občine Ljubljana so sporočili, da bodo 1., 2. in 3. decembra izvajali posek oslabljenih dreves na območju med poslopji biotehniške fakultete in Živalskega vrta Ljubljana. Dostop do tega območja bo zaradi del in varnosti mimoidočih omejen.

Natančneje bo posek potekal med Jamnikarjevo ulico in Večno potjo, na odseku v bližini oddelka za biologijo oziroma vhoda v živalski vrt. Na tem peščenem območju bosta tako prepovedani parkiranje in ustavljanje vozil, tudi v času, ko dela ne bodo neposredno potekala, saj je območje aktivno sečišče.

Zaradi sečnje dreves v neposredni bližini bo občasno zaprta tudi Večna pot. Šlo bo za kratkotrajne zapore v obe smeri, enako pa bo občasno zaprta tudi kolesarska steza na omenjenem območju.

Na MOL-u ob tem spodbujajo meščane in druge obiskovalce, da v tem času uporabljajo proge mestnega avtobusa, ki ustavljajo v bližini, lahko pa uporabijo tudi mrežo koles na izposojo BicikeLJ.

Vse morebitne obiskovalce tega območja prosijo, da upoštevajo navodila odgovornih in ne nosijo slušalk ali druge oprave, ki bi jim preprečevala zaznavanje nevarnosti. S tem se bodo tako delavci kot udeleženci v prometu izognili nesrečam in poskrbeli za varnejšo mestno okolico.