Starši večine otrok iz skupine so prepričani, da so obtožbe lažne. Foto: MMC RTV SLO
Starši večine otrok iz skupine so prepričani, da so obtožbe lažne. Foto: MMC RTV SLO

Dodala je, da posledic, ki so doletele obe vzgojiteljici, ni pričakovala. Mati zdaj pričakuje, da bo z njo v stik stopila policija, in napoveduje, da bo organom pregona predstavila vse dokaze in podatke ter dokazala, da si "stvari ne izmišljuje", je poročal Radio 1. Dodala je, da sta obe vzgojiteljici, ki sta po dogodku na lastno pobudo podali odpoved delovnega razmerja, priznali, da sta otrokom grozili, da jim bosta prelepili usta, če ne bodo tiho.

Starši ne verjamejo obtožbam
Afera o domnevno neprimernem ravnanju z otroki je izbruhnila pred nekaj dnevi, mediji pa so poročali, da naj bi vzgojiteljici otroke, stare tri in štiri leta, v mrazu zapirali na balkon in jim z lepilnim trakom prelepili usta. Vzgojiteljica in njena pomočnica sta po pogovoru z ravnateljico vrtca podali odpoved, a so se nato oglasili starši drugih otrok, ki obiskujejo vrtec. Večina staršev iz skupine otrok, v kateri naj bi se domnevno dogajale zlorabe, je namreč prepričanih, da so obtožbe na račun vzgojiteljic lažne in zato zahtevajo, da se vrneta na delovno mesto.

Policija preverja domnevne zlorabe
Zadeva je zdaj pod drobnogledom izrednega inšpekcijskega nadzora inšpektorata za šolstvo in šport, preiskava pa poteka tudi v okviru policije. Ta preverja, ali obstajajo znaki uradno pregonljivega dejanja.