Sevniške mažorete  prvič pripravile državno prvenstvo mažoret Foto: Goran Rovan
Sevniške mažorete prvič pripravile državno prvenstvo mažoret Foto: Goran Rovan
V Sevnici se je predstavilo več kot 350 mažoret Foto: Goran Rovan
Mažoretke so se pomerile na drzavnem prvenstvu

V Sloveniji je kar 31 klubov in društev, v katerih imajo tudi mažoretno ali twirling sekcijo. Več kot polovica le-teh se je udeležila tudi 14. Odprtega državnega prvenstva Mažoretne in Twirling zveze Slovenije, ki so ga letos prvič vzorno pripravili člani Društva TRG iz Sevnice.

Trenerka in mentorica mažoretk iz Društva TRG iz Sevnice Janja Samec pravi, da mažoretke rade nastopajo, rade pa tudi tekmujejo. Dodaja: "Dekleta so zelo zainteresirana za tekmovanja, rada se jih udeležujejo. In tudi večji del naših treningov poteka v tej smeri. Letos tekmujemo že četrto leto, tekmujemo v vseh možnih kategorijah in mislim, da smo letos tudi odlično pripravljene.«

Najboljše iz državnega prvenstva, ki ga v Sloveniji pripravljajo že 13 let, se že uspešno udeležujejo evropskih tekmovanj. Nada Skuk, predsednica Mažoretne in Twirling zveze Slovenije, je ponosna, da dekleta dosegajo že zelo zavidljive rezultate: "Zelo smo ponosni, da že kar nekaj let tudi slovenske mažorete na evropskem nivoju osvajajo najboljša mesta. Tako da smo zdaj že dve leti v skupinah, ker to je težja uvrstitev, med 50 evropskimi smo dosegli celo druga mesta." Upajo, da bo tako ali celo bolje tudi letos.

Za MMC Goran Rovan

Mažoretke so se pomerile na drzavnem prvenstvu