Navijači so burno navijali za Primoža Kozmusa. Foto: Goran Rovan
Navijači so burno navijali za Primoža Kozmusa. Foto: Goran Rovan
Med navijači je bilo tudi precej Primoževih sorodnikov Foto: Goran Rovan
Za Kozmusa navijali številni navijači

33-letnemu Brežičanenu Primožu Kozmusu, nosilcu zlate olimpijske medalje v metu kladiva iz Pekinga in našemu najboljšemu atletu, na svetovnem atletskem prvenstvu v Moskvi ni uspelo svojim šestim medaljam z vrhunskih tekmovanj dodati še ene. Osvojil je četrto mesto z izidom 79,22 metra, kar je sicer njegov najboljši rezultat letos, ki pa ni zadoščal za medaljo, za katero mu je zmanjkalo le 14 centimetrov.

Tudi tokraten nastop Primoža Kozmusa na svetovnem prvenstvu so v Gornjem Lenartu bučno spremljali njegovi najbolj zvesti navijači in sorodniki. Pred tekmo seveda vsi prepričani, tako kot njegova mama Breda, da bo osvojil zlato medaljo. Čeprav mu tokrat ni uspelo osvojiti medalje in se je moral zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom, pa navijači niso bili razočarani. Malce je bila razočarana le Primoževa žena Maja, ki mu je pred časom po hčerki Mariji Rosi rodila še sina Maksa, in sestra Simona Grubič, ki je ob tem povedala: »Jaz še vedno ocenjujem, da je to bila vrhunska tekma. Žal ni pokazal tega, kar je v tem trenutku bil sposoben. On je bil letos pripravljen, da vrže kladivo krepko čez 80 metrov. Žal mi je samo to, ker vem, da on sam ni zadovoljen. Bo pa to zagotovo spodbuda za nastop na olimpijskih igrah v Riu.«

Navijači bodo Primoža pričakali tudi na Brniku, ko se bo vrnil v domovino. Čeprav letos brez medalje, pa seveda vsi prepričani, da jo bo zagotovo osvojil na olimpijskih igrah v Braziliji.

Za MMC Goran Rovan

Za Kozmusa navijali številni navijači