V osnovni šoli Pivka so pretreseni nad dogodkom. Foto: BoBo
V osnovni šoli Pivka so pretreseni nad dogodkom. Foto: BoBo

Več v prispevku v TV Dnevniku.

false
Mislim, da se storilci premalo zavedajo, kakšno stisko tak dogodek pusti na otroku, pravi ravnateljica OŠ Pivka Alenka Tomšič. Foto: BoBo
Policisti iščejo klovna, ki sta strašila otroke

Eden je imel v rokah prižgano motorno žago in je z njo tekel za otrokom, drugi je imel veliko kladivo. Ko so se o tem pogovorili v razredu, je še eden od sošolcev povedal, da sta njega prestrašila prejšnji večer.

Vodstvo šole je zadevo vzelo resno in neznanca prijavilo policiji, ki pa ju še ni izsledila.
"Ta grd in nedopusten dogodek ima zagotovo svoje ozadje na spletu, tam se pojavljajo podobni posnetki klovnov, ki strašijo otroke. Mislim pa, da se storilci premalo zavedajo, kakšno stisko tak dogodek pusti na otroku," pravi ravnateljica OŠ Pivka Alenka Tomšič. Starše otrok pa miri, da so v šoli varni. Šlo naj bi za objave posnetkov pod naslovom: clown killers (klovni morilci). Na njih zamaskirani klovni na smrt prestrašijo naključne mimoidoče, dogodek posnamejo in ga potem objavijo na spletu.

Predstavnica za javnost na PU-ju Koper Anita Leskovec je potrdila, da obravnavajo primer zastraševanja mlajših otrok. Opravili so nekaj pogovorov, policijska patrulja pa je pogosto v bližini šole, kjer sta se zamaskiranca pojavila. "Za zdaj teh zamaskiranih neznancev še nimamo, zadevo pa zelo resno obravnavamo, saj so bili otroci zelo prestrašeni. Če jih dobimo, bo v tem primeru šlo za kaznivo dejanje grožnje," je povedala Anita Leskovec.

Policija še zbira informacije o sprevrženem dejanju dvojice, vse, ki bi kar koli vedeli o njima, pa prosijo, da pokličejo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Več v prispevku v TV Dnevniku.

Policisti iščejo klovna, ki sta strašila otroke