Računsko sodišče je občini Luče izreklo mnenje s pridržkom. Foto: BoBo
Računsko sodišče je občini Luče izreklo mnenje s pridržkom. Foto: BoBo

Ker občina ni poslovala skladno s predpisi, je sodišče podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja, odzivnega poročila pa ni zahtevalo, saj so bile že med revizijskim postopkom odpravljene razkrite nepravilnosti.

Računsko sodišče je tako ugotovilo, da je Občina Luče dve šolski leti zagotavljala sredstva za prevoz učenke, ki se je med šolanjem preselila v drugo občino. V ta namen je občina leta 2012 izvajalcu storitev plačala 720 evrov, je razvidno iz revizijskega poročila.

Svetniki pozabili sprejeti odločitev
Občina je tudi financirala storitve namestitve v nadomestnih oblikah bivanja in oskrbe zunaj mreže javne službe, čeprav občinski svet ni sprejel odločitve, da občina financira tudi storitve institucionalnega varstva, kadar se izvajajo zunaj okvira javne službe.

Brez javnega razpisa izplačali 5.000 evrov
Računsko sodišče je ugotovilo, da občina ni sprejela lokalnega programa za kulturo, šestim izvajalcem kulturnih programov pa je kljub temu dodelila nekaj več kot 5000 evrov brez izvedbe javnega razpisa.

Z nekaterimi izvajalci kulturnih in športnih programov Občina Luče sploh ni sklenila pogodbe o dodelitvi sredstev, sredstva pa so le prejeli.

Športnikom 17.000 evrov brez meril
Pri javnem razpisu na področju športa v objavi in razpisni dokumentaciji pa občina ni navedla vrste meril in pomena posameznih meril. Kljub temu je v ta namen leta 2012 prejemnikom nakazala skoraj 17.000 evrov.