Priznanja posavskim inovatorjem so letos podelili že desetič. Foto: Goran Rovan
Priznanja posavskim inovatorjem so letos podelili že desetič. Foto: Goran Rovan
Letošnji nagrajenci za inovacije GZS Območne zbornice Posavje. Foto: Goran Rovan

GZS Območna zbornica Posavje je v krškem kulturnem domu podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji za delo v preteklem letu. Tokratna podelitev je bila že deseta po vrsti. Na razpis se je prijavilo osem skupin oziroma 16 inovatorjev, med katerimi je komisija, ki ji je predsedoval dr. Tomaž Žagar, pozitivno ocenila pet inovacij in avtorjem podelila eno zlato, dve srebrni in dve bronasti priznanji.

Zlato priznanje je prejel Ivan Smolej iz družbe Kovis za inovacijo "Kolesni zavorni disk (tip Z) brez vijačne pritrditve". Srebrno priznanje so podelili inovatorjem iz družbe Armat iz Krmelja za inovacijo "ArtDesign fasadni sistem", katere avtorji so Andrej Lovšin, Igor Križman in Boris Lavrič, ter družbi TPV PE Brežice za inovaciji »Rezalno-gubalna linija IBK 18" in "Rezalno-gubalna linija 35«, ki sta plod dela inovatorjev Mirana Ferenčaka, Silva Šnebergerja, Matjaža Sotlerja, Boštjana Vučajnka, Daria Novaka, Emirja Šoštarca in PC Strojegradnje Brežice. Z bronastim priznanjem pa so bili nagrajeni Klemen Grozina in Franjo Boh iz družbe Elmont Krško za inovacijo "Programska oprema za vodenje delovnih skupin" ter Srečko Novak in Miha Vuk iz družbe Stadler za inovacijo "Sistem daljinskega upravljanja strojev preko t. i. ProfiBus protokola".

Za priznanja na državni ravni se bodo letos iz Posavja potegovale tri najvišje ocenjene inovacije. To so kolesni zavorni disk (tip Z) brez vijačne pritrditve podjetja Kovis, fasadni sistem ArtDesign podjetja Armat ter rezalno-gubalna linija IBK 18 in rezalno-gubalna linija 35 delniške družbe TPV PE Brežice.

Na podelitvi je o pogledih na krizo in predlogih Gospodarske zbornice Slovenije spregovoril slavnostni govornik, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič, inovatorje pa je pozdravil tudi direktor GZS Območne zbornice Posavje Darko Gorišek.

Za MMC Goran Rovan