Neznanci so zažgali županov avtomobil, ki je bil le streljaj oddaljen od stanovanjske hiše. Foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah
Neznanci so zažgali županov avtomobil, ki je bil le streljaj oddaljen od stanovanjske hiše. Foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah
Poškodovan avtomobil. Foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah

Hud incident se je zgodil v noči na četrtek prejšnji teden, ko je imel Franc Krepša družinski avtomobil parkiran ob svoji stanovanjski hiši in obenem v bližini gospodarskega poslopja. V hiši je v tistem trenutku spalo sedem ljudi, med njimi tudi trije otroci in komajda 14 dni star dojenček, ko je župan Krepša opazil plamene pred hišo.

"Zaslišal sem klice soseda in pogledal skozi okno ter zagledal visok plamen pred hišo in nemudoma stekel na dvorišče. V tistem trenutku je na dvorišču sosed, ki je prvi opazil ogenj, že gasil goreči avtomobil z gasilnim aparatom," se dogodka spominja Krepša, ki ob tem pojasnjuje, da so policisti ugotovili, da je bil avtomobil sprva polit z vnetljivo tekočino, nato pa so nanj vrgli še plastično posodo z vnetljivo tekočino, kar je povzročilo eksplozijo in požar.
"Mirne duše bi lahko rekli, da je šlo za poskus umora ali pa vsaj ogrožanje življenj. Ko požar dobi pravo moč, so posledice nepredvidljive in te bi lahko bile tragične, če bi se požar razširil," dodaja Krepša, ki ob tem poudarja, da je bil avtomobil parkiran le streljaj stran od stanovanjske hiše, v kateri so spali tudi njegovi štirje otroci.
O tem, kdo bi lahko podtaknil požar in ogrozil življenje sedmerice, Krepša javno ne želi razpravljati, jasno pa poudarja, da je prepričan o političnih motivih za takšno dejanje. "Prepričan sem, da je šlo za politično maščevanje oziroma ustrahovanje. Dva dni pred tem sem javno naznanil ponovno kandidaturo in mislim, da je to tesno povezano," o motivu ne dvomi Krepša, ki je pojasnil, da to ni bil prvi primer ustrahovanja.

"Že leta 2010, torej pred prejšnjimi lokalnimi volitvami, smo imeli podobno izkušnjo. Takrat je nekdo vdrl v našo hladilnico sadja in nam polil 10 ton jabolk z nafto ali nečim podobnim in s tem povzročil veliko materialno škodo," se spominja župan Sv. Andraža, ki ob tem spomni še na izkušnjo enega izmed njegovih podpornikov -neznanci so mu odvili kolo na traktorju, da se je ta nato prevrnil.
Po tokratnem incidentu je jasno, da je družinski avtomobil neuporaben (povsem uničena elektronika in napeljave), a tovrstni incidenti Krepše od kandidature ne bodo odvrnili. Upa, da bo policija storilce spravila za zapahe, sam pa se bo jeseni v vsakem primeru vnovič potegoval za županski mandat v Svetem Andražu v Slovenskih goricah.