Dela v predoru Markovec naj bi po pogodbenem roku končali do 16. maja, promet pa bo stekel nekoliko pozneje. Foto: BoBo
Dela v predoru Markovec naj bi po pogodbenem roku končali do 16. maja, promet pa bo stekel nekoliko pozneje. Foto: BoBo
Skozi predor Markovec brez vinjete?

Na gradbišču bodočega odseka hitre ceste Koper-Izola je trenutno okrog 70 delavcev, ki končujejo gradbena dela. Večjih težav do zdaj ni bilo, zagotavlja direktor Cestnega podjetja Gorica, Kristjan Mugerli, in dodaja: "Delajo se finalna dela, postavljajo se montažne cevi za demontažni prehod, na drugi strani pa se že dela navezava na obstoječo traso hitre ceste Izola-Jagodje. V mesecu maju bomo samo še potegnili fine asfalte, ko bodo groba dela končana."

Dela naj bi po pogodbenem roku končali do 16. maja. Vendar pa bo promet stekel skozi predor Markovec nekoliko pozneje, pojasnjuje Franc Likar. "Procedura odprtja kompletnega odseka je vezana še na tehnični pregled, ki pa zahteva pripravo še celega kupa dokumentacije. Zdaj bomo realizirali tri tehnične preglede, prvi bo za elektrostrojno opremo predora Markovec, sledi tehnični pregled za sam predor in nazadnje še hitro cesto Koper-Izola," je povedal Likar.

Do konca tedna naj bi končali dela tudi na cesti, ki povezuje Koper z obalno cesto. Prihodnji ponedeljek bodo zaradi del priključka hitre ceste na plato pred predorom promet preusmerili iz smeri Ljubljane proti Izoli čez krožišče. Nato sledi začasna preusmeritev nekaj metrov višje na obstoječo obalno cesto. Večjih zastojev na Darsu ne pričakujejo.

Tjaša Lotrič, Radio Koper

Skozi predor Markovec brez vinjete?