Odstranjevanje podora je bilo zahtevno delo, je povedal Gašperšič. Foto: BoBo/Borut Živulović
Odstranjevanje podora je bilo zahtevno delo, je povedal Gašperšič. Foto: BoBo/Borut Živulović

po februarskem skalnem podoru na območju ceste mimo cementarne.

Na cesti mimo trboveljske cementarne tako danes poteka še asfaltiranje, promet pa bodo sprostili v sredo ob 18. uri. Še približno teden dni po sprostitvi prometa pa bo potekala polovična zapora, saj bodo izvajalci urejali pločnike na obeh straneh cestišča, kar je investicija občine.

Sanacija je stala milijon evrov, brez davka, in je bila plačana iz interventne postavke državnega proračuna. To je sicer nekoliko več od prvih ocen, ki so se gibale okoli 600.000 evrov, toda minister Peter Gašperšič, ki je prizorišče obiskal danes, je poudaril, da so bila dela zahtevna.

Sama sanacija ceste po skalnem podoru je sicer stala 300.000 evrov, 700.000 evrov pa je stala zaščita pobočja, kjer se je utrgala skala. Gašperšič je pojasnil, da so pobočje zaščitili z mrežami, ki veljalo med najmočnejšimi na svetu in so sposobne zadržati tako velik odlom, kot se je zgodil februarja.

V Trbovljah so zadovoljni, da bo po dobrem mesecu na cesti mimo trboveljske cementarne že stekel promet. Po besedah županje Jasne Gabrič je sanacija ceste potekala hitro in učinkovito.