Z novim županovim vinom – Slavčkovo barbero 2011 – so  nazdravili vinar Franc Vodopivec s kmetije Slavček, Dejana Baša s Turistične zveze Nova Gorica – tudi sommelierka, vipavska vinska kraljica Katja Blagonja in župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Foto: Mojca Dumančič
Z novim županovim vinom – Slavčkovo barbero 2011 – so nazdravili vinar Franc Vodopivec s kmetije Slavček, Dejana Baša s Turistične zveze Nova Gorica – tudi sommelierka, vipavska vinska kraljica Katja Blagonja in župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Foto: Mojca Dumančič

To je bil drugi izbor »županovega vina«, ki ga pripravljata mestna občina In Turistična zveza Nova Gorica. Lani je to vinsko lovoriko dobil merlot, letnik 2008, iz kleti Tomaža in Radivoja Bizjaka iz Branika, letos pa je sedemčlanska komisija izbrala barbero, letnik 2011, s kmetije Slavček, Franca in Alenke Vodopivec.

Komisija, v kateri so mednarodno priznani sommelierji, enologi in strokovnjaki s področja vinogradništva in vinarstva, je ocenjevala 21 vzorcev vin - 12 belih, 1 rose in 8 rdečih. Seveda so vsa vina z območja novogoriške občine, torej spodnje Vipavske doline.

Prav tako kot lani bodo tudi letošnje »županovo vino« napolnili v posebej oblikovane steklenice v obliki popka vrtnice z lično obešanko. Vrtnica je namreč simbol novogoriške občine, ki pa je vse bolj prepoznavna tudi po izjemnih vinih spodnje Vipavske doline. In »županovo« vino kot protokolarno darilo je tudi pravi način promocije vinorodne občine.

Za MMC Mojca Dumančič