Štajerska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Štajerska - Arhiv
Letošnja letina hmelja odvisna od vremena Letošnja letina hmelja bo odvisna od vremena v juliju in avgustu. Hmelj je letos zacvetel prej, zato ima manj storžkov, kar bo vplivalo na količino pridelka, pravijo strokovnjaki.
Dars menjuje protihrupne ograje, ki premalo izolirajo hrup Na štajerski avtocesti med Dramljami, Celjem in Arjo vasjo menjujejo protihrupne ograje, saj ne ustrezajo zahtevam glede zvočne izoliranosti.
Avtocesta do Gruškovja bo končana več kot tri mesece pred predvidenim rokom Septembra, torej več kot tri mesece pred zastavljenim rokom, bo predvidoma končan drugi del manjkajočega odseka podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje, so povedali predstavniki ...
Mariborski župan Fištravec simbolično podrl prvi radar Mariborski župan Andrej Fištravec je nekaj mesecev pred volitvami odstranil prvi radar, ki je pred več kot petimi leti po protestih odnesel njegovega predhodnika Franca Kanglerja.
Po 46 letih ugasnili četrti blok Termoelektrarne Šoštanj Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je opoldne zaradi izteka njegove življenjske dobe zaustavila obratovanje bloka 4, so sporočili iz elektrarne.
Sortirnica Tezno uradno začela poskusno obratovanje S slovesnim odprtjem je danes tudi uradno za eno leto poskusno začel obratovati Center za pripravo sekundarnih surovin, v katerega je mariborska Snaga vložila 12,5 milijona evrov.
Magnina lakirnica hitro raste, zaposlili bodo do 400 ljudi Magnina lakirnica v Hočah prehaja v sklepno fazo gradnje in opremljanja, za jesen načrtujejo začetek testiranja opreme. Dobro napredujejo tudi z zaposlovanjem in izobraževanjem.
Deset let od tragične nesreče na HE Blanca Mineva deset let od nesreče, ki se je pripetila pri spustu prek prelivnih polj hidroelektrarne (HE) Arto-Blanca.
Foto: S skokom čez kožo v rudarski stan sprejeli 37 novincev Premogovnik Velenje je ob rudarskem prazniku na nogometnem stadionu ob jezeru pripravil tradicionalni 58. skok čez kožo.
Celjski občini 1,6 milijona evrov za energetsko sanacijo šol, vrtcev in Celjskega doma Ministrstvo za infrastrukturo je celjski občini dodelilo 1,6 milijona evrov nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo javnih objektov, in sicer štirih osnovnih šol, treh vrtcev in Celjskega doma.
Helikopter nujne medicinske pomoči spet v zraku Potem ko smo v sredo poročali, da je severovzhodni del države začasno brez helikopterske nujne medicinske pomoči, saj se je njihov 38 let stari helikopter pokvaril, je ekipa reševalcev spet v zraku.
Dogovor o začasni povezavi nove ceste med Markovci in Ormožem na obstoječo regionalno cesto Minister za infrastrukturo, ki opravlja tekoče posle, Peter Gašperšič je z župani občin ob trasi bodoče hitre ceste Ptuj - Ormož podpisal dogovor o začasni navezavi prvega dela te nove cestne ...
SV del Slovenije je že nekaj dni brez helikopterskega reševanja Severovzhodni del države je že od te nedelje brez helikopterske nujne medicinske pomoči.
V Velenju plakati z nacističnimi simboli V Velenju so se pojavili plakati, ki vsebujejo nacistično ideologijo in simbole. Vsaj šest jih je bilo izobešenih na avtobusni postaji in na mostu, so sporočili s policije.
Maribor v pričakovanju Lenta: Od Balaševića do Sladolenta Maribor je v pričakovanju vsakoletnega največjega družabnega dogodka v mestu - Festivala Lent.
V Trbovljah prve urejene kolesarske površine V Trbovljah bodo uradno predali namenu prve urejene površine za kolesarje.
Ob novem pojavu ošpic v Mariboru: "Ni razlogov za preplah, če smo cepljeni" Položaj je pod nadzorom, so po šestih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Opozorili so na pomen cepljenja.
Avstrijci ne bodo objavili prevzemne ponudbe za Cinkarno Celje Ker ji ni bil pravočasno omogočen skrbni pregled, z Avstrijci povezana družba Anatol ne bo objavila prevzemne ponudbe za Cinkarno Celje. V Cinkarni Celje so presenečeni.
Bruselj izrekel opomin zaradi nezakonitega odlagališča v Bukovžlaku Evropska komisija je Sloveniji izrekla uradni opomin zaradi nezakonitega odlagališča odpadkov v Bukovžlaku pri Celju.
Politično kadrovanje v ptujski splošni bolnišnici? Ptujska splošna bolnišnica dobiva novo vodstvo. Izbrana je Anica Užmah, v preteklosti kandidatka SMC na lokalnih volitvah. V svetu zavoda sedita še dva člana SMC – Branko Kumer in Barbara Tiselj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo