Štajerska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Štajerska - Arhiv
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj? Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
38 gasilcev gasilo požar v Podkraju, reševalci oskrbeli tri ljudi V Podkraju v občini Hrastnik je v soboto popoldne zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje. Posredovalo je 38 gasilcev, ki so pogasili požar ostrešja.
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
Svet UKC Maribor dvignil plače direktorjevih sodelavcev Svet zavoda UKC Maribor je na današnji seji potrdil predlog direktorja Vojka Flisa o višjih plačnih razredih njegovih najožjih sodelavcev.
Na ptujski tržnici odstranili vsa drevesa V približno dvajsetih minutah so v jutranji delovni akciji padla vsa drevesa na ptujski mestni tržnici.
Neznanci s svinjsko glavo oskrunili kip Borisa Kidriča Potem ko so neznanci ponoči oskrunili spomenik Borisa Kidriča v Kidričevem, so si prizorišče ogledali tudi policisti.
Lafarge izgubil upravni spor glede okoljevarstvenega soglasja Upravno sodišče je pred mesecem dni zavrnilo tožbo družbe Lafarge Cement proti državi zaradi delne odločbe agencije za okolje, ki je podjetju maja 2016 zavrnila okoljevarstveno soglasje.
Bo na Muri sploh kdaj delovala hidroelektrarna? V Pomurju je bilo to leto precej govora o reki Muri - tako zaradi možnosti namakanja kmetijskih površin iz reke, predvsem pa zaradi prizadevanj nasprotnikov glede gradnje hidroelektrarne Hrastje - ...
Sanacija odlagališča cinkarniških odpadkov bi se lahko začela v letu 2019 Okoljsko ministrstvo je podpisalo pogodbo za izdelavo idejnega projekta za sanacijo Bukovžlaka, na katerem so desetletja odlagali nekdanje cinkarniške odpadke in delno odpadke po rušenju stare ...
Maribor: Maister pokvarjen že po enem dnevu vožnje Potem ko je v petek po mariborskih ulicah zapeljal Maister, malo električno vozilo, ki brezplačno vozi po središču štajerske prestolnice, se je vozilo že drugi dan pokvarilo.
Zaradi poškodbe na hidroelektrarni bodo globino Brestrniškega jezera prepolovili V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) so zaradi sanacije zgornje zapornice enega od štirih prelivnih polj v HE Mariborski otok ponoči začeli nižati gladino vode v Brestrniškem jezeru.
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
Veter v Velenju podrl novoletno jelko Hud veter, ki povzroča nevšečnosti po vsej državi, je podrl tudi približno 16 metrov visoko novoletno jelko na Titovem trgu v Velenju. To bodo zdaj postavili na novo.
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
Na igrišču celjskega vrtca zamenjali prst, ta zdaj ni več onesnažena Zemljina na igrišču celjskega vrtca na Hudinji ni več onesnažena z različnimi strupenimi kovinami, saj je celjska občina onesnaženo zemljino zamenjala z novo, ki jo je pripeljala iz Šmartnega v ...
Vlada priložnost za Zasavje vidi v zagonskih podjetjih. Januarja napovedan akcijski načrt. Vlada je ob obisku Zasavja poudarila pomen zagonskih podjetij, ki po presoji vlade predstavljajo tudi priložnost za to regijo.
Ormoško hitro cesto naj bi začeli graditi prihodnje leto Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je začetek gradnje hitre ceste od Ormoža proti Gorišnici napovedal za maj prihodnje leto.
Zaradi obleganja inšpektorjev protestno podrl rastlinjake Kmetovalec Bojan Kreačič je zaradi "nadlegovanja" inšpektorjev v petek protestno podrl rastlinjake. "Ne vem, kako lahko upravičijo vse to maltretiranje," se je vprašal.
Celjski policisti bodo z novima kolesoma opaznejši in mobilnejši Mestna občina Celje je celjski policijski upravi na pobudo vodstva policijske postaje Celje podarila dve kolesi, ki bosta policistom omogočili uspešnejše opravljanje nalog.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo