Štajerska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Štajerska - Arhiv
Bistrica ob Sotli dobila tožbo proti državi Občina Bistrica ob Sotli je dobila tožbo, v kateri je država zahtevala vračilo skoraj 350 tisoč evrov, namenjenih obnovi več cestnih odsekov na Svetem Križu.
Streha na ptujskem mestnem stolpu ogroža mimoidoče Streha na ptujskem mestnem stolpu je nujno potrebna popravila. Ta je ocenjena na četrt milijona evrov, a lastnica – župnija svetega Jurija - obnove sama ne bo zmogla.
V skoraj vseh celjskih javnih vrtcih bodo zamenjali zemljo Poročilo o stanju tal v celjskih vrtcih je pokazalo, da so skoraj v vseh presežene vrednosti kadmija, svinca in cinka. Zato bodo postopoma zamenjali zemljino, so sklenili na celjski občini.
V gostilniškem obračunu v Podlehniku huje ranjen moški Podlehniški policisti so v nedeljo zvečer v enem od tamkajšnjih gostinskih lokalov obravnavali pretep, v katerem je bil huje poškodovan 47-letni moški.
Na Kopah gozdarji in hrumeči zvok njihovih motornih žag Kdor se je v soboto sprehajal v okolici smučišča Kope na Pohorju, 11. državnega tekmovanja gozdnih delavcev nikakor ni mogel zgrešiti. Pa tudi preslišal bi ga težko.
Za Magno Steyr v Hočah vendarle izdano gradbeno dovoljenje Ministrstvo za okolje in prostor je izdalo gradbeno dovoljenje za lakirnico družbe Magna Steyr v občini Hoče - Slivnica.
V štajerski slaščičarni nevede pojedla pol kilograma piškotov s THC-jem V slaščičarni v Hočah je pol kilograma piškotov s THC-jem nevede pojedel par, ki je moral pozneje poiskati pomoč na mariborski urgenci. Dogodek preiskuje policija, ki pa je z informacijami še skopa.
Mogočnim starim cigarovcem na ptujski tržnici zaradi obnove grozi posek Ptujski svetniki so na ponedeljkovi skupni seji delovnih teles razpravljali tudi o prihodnji ureditvi mestne tržnice in sklenili, da se kljub nezadovoljstvu občanov glede poseka dreves projekt ...
Meril na lisico, zadel lovskega kolega 32-letni lovec Lovske družine Podčetrtek je v nedeljo med skupnim lovom po pomoti zadel 70-letnega lovskega kolega. Meril je sicer na lisico.
Mariborsko praznovanje ob tradicionalni trgatvi Stare trte Letošnja že enaintrideseta slovesna trgatev Stare trte je na Lent privabila množico ljudi. Prvi grozd je letos častno utrgal dijak iz Novega mesta.
Centri ponovne uporabe spreminjajo miselnost ''kupi-zavrzi'' Center ponovne uporabe (CPU) Rogaška Slatina je eden izmed devetih centrov ponovne uporabe v Sloveniji, ki je podprt od EU-ja, kjer zbirajo izdelke, ki jih ljudje več ne potrebujejo, in jih po ...
Večerova nagrada v roke Mince Lorenci, igralki izostrene in magične prezence Letošnjo Večerovo nagrado za igralske dosežke so v Slovenskem ljudskem gledališču namenili Minci Lorenci, ki je žirijo prepričala s tremi vlogami - kot Maude Gutman v uprizoritvi Meglica , Pestrna v ...
V Rogoškem gozdu že padajo prva drevesa Okoljevarstveno soglasje za projekt Magne v Hočah je pravnomočno, zato so se začela prva terenska dela.
Največ bolniških odsotnosti je v Posavju Na tematski konferenci o bolniški odsotnosti z dela v Posavju so opozorili, da je tamkajšnja bolniška odsotnost najpogostejša v državi.
V Brežicah 12 novih oskrbovanih stanovanj nepremičninskega sklada V novozgrajeni stavbi v Brežicah so pred nekaj dnevi odprli 12 oskrbovanih stanovanj, ki so namenjena stanovalcem, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje.
Na Ptuju (za zdaj) proti odcepitvi koprske enote doma za upokojence Svet Doma upokojencev Ptuj ne podpira "odcepitve" koprske enote na Olmu in njeno priključitev h koprskemu domu na Markovcu. Zadnjo besedo ima država oz.
Celjski obrtni sejem obiskalo skoraj 100.000 ljudi Končal se je 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (Mos). Z njim so zadovoljni tako organizatorji kot razstavljavci.
Hrvati nočejo slovenske čistilne naprave Pred leti sta se občini z obeh strani slovensko-hrvaške meje, Razkrižje in Štrigova, odločili za skupen projekt čistilne naprave.
Mariborski Žički dvor začenja novo življenje Nekdanji Žički dvor na mariborskem Lentu, ki je pred tremi leti prešel v zasebne roke, bo danes znova oživel; stavba iz srednjega veka je v zadnjih desetletjih nezaščitena propadala.
Brežice s 140 tisočaki za spodbujanje razvoja podjetništva Občina Brežice bo z razpisom za pospeševanje razvoja podjetništva razdelila 140 tisoč evrov podjetniške podpore.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo