Lokalne novice
(4)
Jeseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Foto: BoBo

Dodaj v

Številne prenove objektov Kobilarne Lipica

V kobilarni so zadovoljni tudi z letošnjo turistično sezono
7. julij 2018 ob 16:09
Lipica - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Jeseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Prenovili bodo porodne bokse v hlevih na Borjači in za konje postavili kopalnico s solarijem za sušenje.

To pa ne bo vse, pravi direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja. "Na novo bomo staro senico preuredili v hlev za bokse, postavili lonžirni krog za mlade konje in uredili manežo …," je naštela.

Če bodo dobili dovoljenja in soglasja, bodo morda konec leta začeli s prenovo hotela Maestoso in bazena. Za naložbo bo na voljo 10 milijonov evrov, prispevalo pa jih bo ministrstvo za gospodarstvo v okviru preoblikovanja Kobilarne Lipica iz javnega zavoda v holding.

Dobrinja napoveduje, da naj bi skozi drevored proti Sežani uredili dvosmerni promet. Na vprašanje, ali ministrstvo za kulturo s spremembo prometnega režima soglaša, Dobrinja pravi, da so "v teku vsi postopki. Nadejam se, da bomo našli skupno rešitev v dobrobit vseh," je dejala.

So pa v kobilarni zadovoljni tudi z letošnjo turistično sezono. Do konca junija so našteli 49 tisoč obiskovalcev, kar je 35 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Do konca leta pričakujejo 119 tisoč gostov. Prihodki v kobilarniškem delu so višji za 9 odstotkov v primerjavi z lani, na turističnem pa za 34 odstotkov, pojasnjuje Dobrinja.

Kar pa zadeva naložbe, jih bi radi končali do leta 2020, ko bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico ustanovitve.

Irena Cunja, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
m72
# 09.07.2018 ob 00:26
"Za naložbo bo na voljo 10 milijonov evrov, prispevalo pa jih bo ministrstvo za gospodarstvo v okviru preoblikovanja Kobilarne Lipica iz javnega zavoda v holding."

A, zdaj pa je k. ministrstvo odvezalo mošnjo, ko se je Kobilarna iz javnega zavoda preoblikovala v "holding"? Kdo si je pa to nagledal? Komu zdaj "uresničujemo sanje"?
SF0100
# 10.07.2018 ob 15:09
SPET javna malha razvezana in spet bo čez 5 let sama revščina.

Čestitke Počivalšek. Drugega kto za bazene pač nisi
FancyBoy
# 09.07.2018 ob 13:09
Hoteli v Lipici so se iz cajtov tovaristva. Ne vem kaj si mislijo turisti, ko tja pridejo.
Rockos
# 20.08.2018 ob 13:57
Tolko enih planov, samo na kiosk za Horse burgerje so pozabili. :-P
Kazalo