Društvo prijateljev mladine s skupinsko masko prostovoljcev poskrbi za zabavo. Foto: Suzana Vahtarić
Društvo prijateljev mladine s skupinsko masko prostovoljcev poskrbi za zabavo. Foto: Suzana Vahtarić

V dvorani tamkajšnjega kulturnega doma, ki ga priložnostno okrasijo, je tudi tokrat kraljevala vrtčevska in šolska mladina. Prostovoljci društva se vsako leto tematsko našemijo in poskrbijo za zabavo.

Bili so že klovni, Pike Nogavičke in podobni liki, lani so se rojili kot marljive čebelice, letos pa so se našemili v otročičke z mamo, ki se je skušala zabavati, a ob skrbi za 13 otrok - moderatorjev je bilo to težko, še zlasti, ker je najmlajši bil še v vozičku, v katerega so priročno spremenili kar samokolnico.

Mami ni preostalo drugega, kot da svoje otročiče popelje po dvorani, na vrsto pa so hotele priti tudi številne maske. Zato je mama za vse hitro pripravila še čokolino in jim posladkala popoldne z bombončki in lizikami.

Plesalo se je in rajalo ob skupnih plesih, veliko zabave je vedno s plesom limbo, kavbojsko polko in podobnimi. Predsednik društva Danilo Reher je poudaril, da ob podpori občine ni težko vztrajati v organizaciji in rajati z najmlajšimi ter jim tako popestriti pustne užitke.

Suzana Vahtarić, Radio Slovenija