Lokalne novice
(2)

Poudarki

  • Če lastniki ne bodo odstranili plovil, jih čaka globa
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Čolni
Koprski občinski inšpektorat je v sredo začel odstranjevati plovila. Foto: BoBo

Dodaj v

V Kopru odstranjujejo plovila, ki nimajo dovoljenja za privez

Komunala je obvestila lastnike
12. julij 2012 ob 09:01
Koper - MMC RTV SLO, STA

Iz koprskega mandrača in območja Badaševice so inšpektorji začeli odstranjevati "na črno" oziroma neustrezno privezanih plovil. Odstranili bodo tudi plovila, ki niso plovna.

Na umik z območij Badaševice in Sv. Katarine čaka še približno 40 plovil, ki nimajo plovnega dovoljenja ali niso sposobna za plovbo po veljavnih predpisih, in plovila, ki niso vzdrževana. Njihove lastnike je Komunala Koper o tem že obvestila in jih tudi uradno pozvala k odstranitvi.

V sredo pa je to storila tudi za 20 plovil iz koprskega mandrača. Te bodo morali lastniki umakniti, ker nimajo pogodbe o privezu oziroma plovnega dovoljenja ali pa niso privezana na ustreznem mestu ter so nevzdrževana, so pojasnili na občini.

Stroške odvoza, dviga plovila in hrambe, ki ne sme biti daljša od 60 dni, bodo krili lastniki sami, občinski inšpektorat pa jim bo, če jih ne bodo pravočasno sami odstranili, izrekel tudi globo v višini 180 evrov. Po 60 dneh pa bodo plovila, ki jih lastniki ne bodo prevzeli in zanje ne bodo plačali obveznosti, odpeljali na drugo, varovano lokacijo, kjer bodo počakala na nadaljnje postopke.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
Llagavulin16
# 12.07.2012 ob 11:53
pravilno!
Poskolc
# 12.07.2012 ob 15:20
Kje naj zdaj dobim svoj odpeljani čoln ?
Kazalo