V dogodku ni bil nihče poškodovan. Foto: MMC RTV SLO
V dogodku ni bil nihče poškodovan. Foto: MMC RTV SLO

Policija je doslej ugotovila, da so vsaj štirje zamaskirani storilci z dvema osebnima voziloma, po vsej verjetnosti znamke BMW in temnejše barve, zaustavili vozilo za prevoz poštnih pošiljk. Z nakradenimi stvarmi so se odpeljali neznano kam, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Poleg poštnih pošiljk je bila v vozilu tudi gotovina, a podatkov o višini odtujenega denarja zaradi varnostnih razlogov na Pošti Slovenije ne morejo razkriti.

Policisti so nepridiprave iskali tudi s helikopterjem. Le pol ure pozneje, okoli 20.30 pa je zagorelo na Groharjevi cesti v Ljubljani. Na parkirišču je bilo zažgano osebno vozilo znamke BMW, ki je bilo na začetku oktobra odtujeno na območju Bežigrada. Požar se je nato razširil še na sosednji avtomobil, v njem pa je nastalo za 35.000 evrov materialne škode.

Drugi rop vozila letos
Sicer pa gre za drugi rop poštnega vozila letos, premoženje pa ima Pošta zavarovano za primer ropa. Vozila, ki prevažajo vrednostne poštne pošiljke, opremljena s sistemom za sledenje, ki se izvaja prek lastnega nadzornega centra, pojasnjujejo na Pošti Slovenije, kjer so tako lani, kot tudi letos za zagotavljanje varnosti ljudi in premoženja namenili več kot dva milijona evrov.