Požar je uničil del ostrešja proizvodne hale na Senovem, kamor so nameravali preseliti stroje podjetja Grapak iz Krškega. Foto: Goran Rovan
Požar je uničil del ostrešja proizvodne hale na Senovem, kamor so nameravali preseliti stroje podjetja Grapak iz Krškega. Foto: Goran Rovan

Danes nekaj po 13. uri je zagorel del ostrešja proizvodne hale nekdanje Lisce na Senovem, kamor se je v teh dneh nameravalo preseliti podjetje Grapak iz Krškega. Požar so pogasili in ga omejili, uradno o vzroku požara še ni nič znanega, neuradno pa se govori, da je ta izbruhnil, ker so popravljali streho. Kakšna škoda je nastala, še ne vedo, ob tem pa ni bil nihče poškodovan, saj selitev proizvodnje še ni bila dokončana.

Bojan Naraglav, vodja izmene Poklicne gasilske enote Krško, je o posredovanju povedal: "Takoj smo se aktivirali s sedmimi poklicnimi gasilci. Na kraj požara smo prišli s štirimi vozili. Ogenj je zajel sredinski del ostrešja, ki je bil že v plamenih, zato smo takoj pristopili h gašenju in aktivirali še sosednja gasilska društva in druge naše člane, tako da je bilo na požaru 14 poklicnih in 16 prostovoljnih gasilcev iz treh prostovoljnih gasilskih društev Senovo, Krško in Stranje."

Več o vzrokih požara naj bi bilo znano jutri, ko bo jasneje, kakšna škoda je ob tem nastala. Kot so sporočili iz Centra za obveščanje, sta zagorela ostrešje in strop proizvodne hale objekta v izmeri 800 kvadratnih metrov. Dodali so še: "Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odprli streho objekta, pogasili požar in s termokamero pregledali celoten objekt. Dežurni delavec Elektra Celja je odklopili elektriko na objektu. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD-ja Senovo."

Za MMC Goran Rovan