Ob fotografiji so na Voglu zapisali:
Ob fotografiji so na Voglu zapisali: "Star ljudski rek v Bohinju pravi, da macesnove iglice stopijo vsak sneg, ne glede na to, kako debela je snežna odeja. Osem centimetrov debela snežna odeja, ki nas je pozdravila zjutraj, je torej v veliki nevarnosti, saj iglice za zdaj še vztrajajo na macesnih." Foto: Smučišče Vogel

Tako na Krvavcu kot na Voglu obljubljajo, da bodo na smučarsko sezono pripravljeni čez dober mesec, torej konec novembra, že zdaj pa je s predprodajnim popustom mogoče kupiti sezonske in dnevne vozovnice.

Vreme pa žal marsikje po državi ni ustvarilo pravljične pokrajine, ampak številne težave:

- Arso opozarja: Naslednjih 10 dni smo varni

- Foto: Izredne razmere na Škofjeloškem

Z Vogla sporočajo, da pri njih za obratovanje zadostuje že približno 40 centimetrov naravnega snega primerne kakovosti (trenutno ga je le 8 cm), pri čemer bo letos urejanje prog še lažje, saj so poleti zatravili obsežna območja in s smučišča pobrali nekaj ton kamenja. "Odprtje smučišča bo ob ustreznih razmerah že zadnji konec tedna v novembru, drugače pa načrtujemo odprtje smučišča do 12. 12., ko bo obiskovalce pričakalo tudi pestro dogajanje od odprtju," pravijo na Voglu.

Tudi na Krvavcu, kjer je ponoči zapadlo 10 cm snega, že pridno pripravljajo smučišče. Če bo vreme ugodno, pravijo, ga bodo odprli konec novembra. Sicer pa so pred novo sezono pripravili kar nekaj novosti (nova umestitev in trasa komercialne veleslalomske proge in test hitrosti smučarja, nov teptalni stroj, razširili so wellnes ponudbo v Hotelu Krvavec itd.).