Foto:
Foto:

Danes smo občudovali umetnika z motorno žago, sicer redni gost Vlado Cencel ustvarja prave umetniške skulpture - z motorko seveda. Z odprtimi očmi smo občudovali tudi umetnike, ki slikajo z usti in nogami.

Glavni pa so seveda konji, ki jih lahko obiskovalci božamo, mlajši lahko jezdijo ponija. Mlade prostovoljke na stojnicah prodajajo priboljške, s katerimi se konju lahko malo prikupimo. Lahko pa se posladkamo tudi sami in, sicer s pravimi blejskimi kremnimi rezinami, saj so jih društvu za dobro konj darovali Hoteli Bled, in pravimi trojanskimi krofi, ki jih je prav tako v dobro konj daroval Hotel Trojane.

Na sejmu si boste tudi še jutri lahko ogledali delo društev, z nakupom različnih izdelkov, ki jih izdelujejo njihovi člani, pa pomagali tudi kakšnemu štirinožnemu revčku ali se čudili kačam velikankam. Na stojnici društva za zaščito konj lahko podpišete vlogo za namenitev dela dohodnine društvu, si kupite podkev za srečo ali obesek s konjičkom. Lahko se boste včlanili ali podpisali pogodbo o posvojitvi na daljavo katerega izmed konj in mu pomagali, da bo njegovo življenje še bolj kakovostno.

Poleg tega vas v Orovi vasi, v prelepi Savinjski dolini, ki je bila danes obsijana s soncem, do 17. ure in jutri prav tako med 10. in 17. uro čaka tudi zabaven program, na odru se bodo zvrstili številni glasbeni in drugi gosti.

Društvo za zaščito konj in ostalih živali Velenje je bilo registrirano leta 2012 v Velenju z namenom ozaveščati in izobraževati lastnike, ljubitelje, rejce konj, tekmovalce ter mlade. Pozneje jim je uspelo v najem dobiti kmetijo v Orovi vasi pri Polzeli, kjer so postavili tudi prvi rehabilitacijski center za mučene, zlorabljene in zapuščene konje.

Foto: Mojca Prosenc in Maja Ikanović