Foto:
Foto:
Podporniki koprskega župana so se zbrali v Kopru.

Odločitev senata je pred zapori s transparenti pričakalo še približno trideset udeležencev javnega shoda v podporo koprskemu županu na Titovem trgu.

Na transparentih je pisalo: Kdo je tu kriminalec, Želimo enakost pred zakonom, Hočemo razvoj, Predolgo smo stali na mestu... Podporo koprskemu županu bodo ponovno izrazili v nedeljo ob 11. uri pred koprskimi zapori, so še sklenili.

Protestni shod v podporo županu
Že pred tem je neodvisna lista "Koper je naš" na Titovem trgu v Kopru pripravila protestni shod v podporo priprtemu županu Borisu Popoviču. Predstavniki liste so poudarili, da je bilo delo župana korektno in zakonito.

Tudi pomladna opozicija podprla Popoviča
Na govorniškem odru so Popoviču podporo izrazili občinski svetnik neodvisne liste Koper je naš Mitja Kosmina, koprski podžupan Darko Grad, občinski svetnik Marko Brecelj in koprski odvetnik Danijel Starman. Prebrali so tudi prejeta pisma podpore političnih strank (SDS, NSi), tržiškega župana in še 24 županov iz vrst SDS-a, županov iz vrst SLS-a ter izolske in piranske županje, Brede Pečan in Vojke Štular. Množica je nato s trga krenila pred koprske zapore.

"Znaki dvojnih meril"
V pozivu na javni shod so organizatorji med drugim zapisali, da se očitno v postopkih preiskave kažejo znaki dvojnih meril v primerjavi s preiskavami odmevnih političnih in drugih veljakov v drugih delih Slovenije. Občinski svetnik Marko Brecelj je prav tako podprl priprtega župana, čeprav, kot je izpostavil v nastopu, ga ni volil in se ne strinja s stališči ostalih govornikov. Koprski odvetnik Starman je nastopil v odvetniški togi ter izrazil prepričanje, da so bile v Popovičevem primeru kršene ustavne pravice.