Ingver je izjemno koristno živilo. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Ingver je izjemno koristno živilo. Foto: freedigitalphotos.net

O prvi in drugi skupini hrane se je voditeljica Katja Tratnik v oddaji Dobro jutro pogovarjala z Andrejo Košir, izvršno urednico revije Bodi eko. Koširjeva je dejala, da se migrenski glavoboli najpogosteje pojavljajo med desetim in tridesetim letom, po 50. letu pa naj bi izzveneli. Enoznačnega vzroka zanje ni, lahko do glavobola privedejo hormonske motnje, stres, dehidracija, padec krvnega sladkorja in različne okužbe.

Kot prvo hrano, ki pomaga lajšati bolečine v glavi, je navedla ingver, ki učinkuje podobno kot asprin. "Ingver lahko raztopimo v prahu ali si skuhamo osvežilni ingverjev čaj," je dejala Koširjeva in svetovala tudi uživanje hrane, ki je bogata s salicilno kislino. Mednje spadajo ananas, pomaranča, marelice in špinača.

Po drugi strani pa nekatera živila lahko pripomorejo h glavobolu. To so tista, ki že tako sodijo v skupino nezdravih in se jim je bolje izogibati oziroma omejiti njihov vnos v telo. Gre za močno predelano hrano, enostavne sladkorje in škrobne ogljikove hidrate.

Nasvet bi se tako glasil: uživajte veliko sadja in zelenjave in predvsem pijte veliko vode.

Celoten pogovor si lahko ogledate spodaj.