Osvežena ekipa Dnevnika. Novinec Ivo Kores je drugi z leve. Foto: Jani Ugrin
Osvežena ekipa Dnevnika. Novinec Ivo Kores je drugi z leve. Foto: Jani Ugrin
Tanja Gobec
Tanja Gobec že vrsto let spremlja notranjepolitično dogajanje. Foto: Miloš Ojdanić

Že uveljavljenim voditeljem Dnevnika Manici J. Ambrožič, Jeleni Aščić in Dejanu Ladiki se bo na velikonočni ponedeljek pridružil nov obraz, Štajerec Ivo Kores, ki je zadnja leta delal kot vodja slovenske redakcije na Radiu Si, pred leti pa je iz mariborskega studia vodil tudi jutranjo televizijsko oddajo Dobro jutro.

MMC-jev pogovor z Ivom Koresom boste lahko prebrali v ponedeljek, 6. aprila.

Več vklopov in gostov
Dnevnik kot osrednja informativna oddaja Televizije Slovenija ostaja na sporedu ob 19.00, sledila mu bo Slovenska kronika. Okrepila pa se bo dinamika Dnevnika, saj ustvarjalci napovedujejo večje število neposrednih vklopov s terena in z gostom v studiu, ki bo gledalcem dodatno strokovno pojasnil aktualno tematiko.

Večjo vsebinsko spremembo pa bo doživel Dnevnik ob sobotah in nedeljah. Voditelji Dnevnika bodo skupaj z uredništvom ob koncih tedna pripravljali t. i. avtorski Dnevnik, ki mu bodo dali svoj avtorski pečat. Poleg vseh pomembnih dnevnih dogodkov bodo ustvarjalci podrobneje raziskali pomembno in zanimivo temo, ki jo bodo predstavili s poglobljenimi prispevki, strokovnimi gosti ter vklopi s terena iz Slovenije in iz tujine. Prvi avtorski Dnevnik bo na sporedu v soboto, 11. aprila.

Odmevi vsebinsko ostajajo enaki
Tudi Odmevi bodo pridobili nov voditeljski obraz, obstoječi ekipi voditeljev Rosviti Pesek, Slavku Bobovniku in Igorju E. Bergantu se bo pridružila Tanja Gobec, ki je izkušena in uveljavljena novinarka Informativnega programa Televizije Slovenija.

Odmevi sicer ostajajo vrhunec večera od ponedeljka do petka, s pregledom najpomembnejših dogodkov dneva. Oddaja bo še vedno osredotočena na obdelavo pomembnih, aktualnih tem dneva z različnimi gosti. Uredništvo bo skušalo odpreti prostor čim širšemu krogu predstavnikov različnih civilnih gibanj, interesnih skupin, politiki in gospodarstvu ter na ta način gledalcem predstaviti zastopanost različnih, nasprotujočih si mnenj, ki so med gledalci vedno dobro sprejeta.