Etnolog Janez Bogataj je pripravil pregled bogate zgodovine potice, seveda pa ne manjka obilo izvrstnih receptov. Foto: MMC
Etnolog Janez Bogataj je pripravil pregled bogate zgodovine potice, seveda pa ne manjka obilo izvrstnih receptov. Foto: MMC

Etnolog Janez Bogataj je v njej skrbno "zamesil" vse sestavine in predstavil pot potice od prvih zapisov do danes. V njej ponuja kar 28 natančnih receptov za pripravo sladkih in 12 receptov za pripravo slanih potic. V nasvetih za pripravo in vzhajanje testa, pripravo nadeva in peko potic avtor razkriva vse skrivnosti za izdelavo odlične potice, vključno z obvezno peko v potičniku.

Knjiga je nova, priročnejša izdaja leta 2013 izdane monografije Potice iz Slovenije, ki je spomladi 2014 prejela prestižno mednarodno priznanje združenja Gourmand International za najboljšo kulinarično knjigo iz vzhodne Evrope.

Nagradno vprašanje:

Katera potica je najbolj razpoznavno slovenska? (namig: To ni orehova.)
Vaše odgovore bomo sprejemali do ponedeljka, 15. decembra, do 12. ure na naslov: moja.generacija@rtvslo.si ali na Facebook profilu Moje generacije.

Knjigo je osvojila Jožica Jelen. Čestitke! Prosimo, če nam pišete na moja.generacija@rtvslo.si in sporočite svoj naslov, da vam pošljemo knjigo.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov moja.generacija@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.