Vsi stanujoči v četrtni skupnosti Center Ljubljana so vabljeni k likovnemu in literarnemu natečaju na temo medsosedskih odnosov. Osnovnošolci so vabljeni k pisanju besedil in risanju risbic, starejši jim pri tem lahko pomagajo in svetujejo. Prav vsi se pa lahko prijavijo na ogled po prostorih RTV-ja. Foto: MMC RTV SLO
Vsi stanujoči v četrtni skupnosti Center Ljubljana so vabljeni k likovnemu in literarnemu natečaju na temo medsosedskih odnosov. Osnovnošolci so vabljeni k pisanju besedil in risanju risbic, starejši jim pri tem lahko pomagajo in svetujejo. Prav vsi se pa lahko prijavijo na ogled po prostorih RTV-ja. Foto: MMC RTV SLO
Razstava del v avli RTV
Dela, prijavljena na likovni in literarni natečaj, bodo razstavljena v avli Televizije Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Bansi
Osrednji dogodek Dneva soseda bo 15. maja v avli OŠ Toneta Čufarja. Tam bo MMC-jev slon Bansi nagrajencem likovnega in literarnega natečaja razdelil tudi nagrade. Foto: MMC RTV SLO
RTV-prostori
Tako otroci kot tudi odrasli ste vabljeni, da se na Dan soseda udeležite vodenega ogleda po prostorih RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

Takšna in podobna vprašanja so lahko povod k razmišljanju, katero tematiko opisati natančneje, ko govorimo o medsosedskih odnosih.

V projektu Dan soseda, ki bo 15. maja, letos tesno sodeluje tudi RTV. Ob tem je MMC razpisal tudi nagradni literarni in likovni natečaj, h kateremu so vabljeni otroci in osnovnošolci. Tema natečaja: medsosedski odnosi.

Napišete lahko besedilo (spis, zgodba, skeč, misli, dnevnik ...) ali narišete risbico. Avtorji izdelkov naj s svojimi deli pokažejo, da so dobri in kakovostni odnosi s sosedi vrednota.

Kdo lahko sodeluje na natečaju?
Na natečaju lahko sodelujejo skupine ali razredi, stanujoči v četrtni skupnosti Center v Ljubljani (npr. vrtec Ledina, OŠ Ledina, OŠ Toneta Čufarja, stanujoči posamezniki …) in člani Bansi kluba MMC RTV Slovenija. Vsak prijavitelj (posameznik ali skupina) lahko sodeluje večkrat, neomejeno.

Vse podrobnosti za sodelujoče osnovnošolce, najdete na Bansijevi spletni strani v tem prispevku.

Natančnejše informacije, vključno s kontaktnimi podatki za dodatne informacije, najdete v uradnem razpisu natečaja Dan soseda.

Kam poslati literarne in likovne izdelke?
Po običajni ali elektronski pošti: MMC RTV SLO, 1550 Ljubljana, s pripisom: natečaj Dan soseda. Lahko jih pošljete tudi po elektronski pošti: zaotroke@rtvslo.si. Ob prijavi je obvezno poslati tudi podatke: ime in priimek avtorjev in mentorjev, elektronski naslov za kontakt, razred, naziv vrtca, naziv šole. Če sodelujejo posamezniki s svojimi starši, je treba poslati ime in priimek otroka (avtorja), starost otroka, naslov dela, ime in priimek starša, elektronski naslov starša.

Prijave so mogoče do 5. maja 2014 do 24. ure.

Kaj je Dan soseda?
Gre za akcijo četrtne skupnosti Center, katere namen je spodbujanje (predvsem) mladih k razmišljanju o pomenu in vlogi medosebnih odnosov med sosedi. Letos se bomo projektu dejavno pridružili tudi na RTV Slovenija s še več dejavnostmi kot v prihodnjih letih. Posamezna uredništva bodo o projektu poročala v svojih oddajah in prispevkih, organiziran bo ogled prostorov RTV Slovenija (za vse generacije), v avli pa bo razstava izdelkov. Posebej dejavno bo tudi uredništvo MMC-ja, ki v sklopu projekta razpisuje tudi literarni in likovni natečaj ter pripravlja nastop slona Bansija.

Dejavnosti, ki bodo potekale 15. maja:
- ogledi radia in televizije RTV Slovenija (za vse generacije),
- odprtje razstave poslanih del na literarni in likovni natečaj bo v avli RTV Slovenija ob 13. uri,
- osrednja prireditev v avli OŠ Toneta Čufarja, kjer bo MMC-jev slon Bansi ob 16. uri podelil nagrade najboljšim na natečaju.

Ogledi po prostorih RTV Slovenija
Ob 10. in 11. uri bo ogled za najmlajše – ogled radia in televizije.
Ob 13. uri bo ogled za starejše – prav tako ogled televizije in radia.
Vsi zainteresirani se na ogled RTV-ja lahko prijavite na ogled@rtvslo.si.