Reska Mlakar se spominja, kako so hodili v šolo brez dežnikov, saj jih takrat še niso poznali. Foto: MMC RTV SLO
Reska Mlakar se spominja, kako so hodili v šolo brez dežnikov, saj jih takrat še niso poznali. Foto: MMC RTV SLO
Za Zvezdano je njena mama pravi junakinja. Foto: MMC RTV SLO

Kot je povedala Reska Mlakar, vsako jutro gleda oddajo Dobro jutro, tako da ji je studio kar domač. Njena življenjska zgodba ni lahka. "To so bili drugačni časi. Imela sem fajn družino, očeta in mamo in pri nas ni bilo krega. Bilo nas je šest otrok, imela sem štiri brate in sestro, oziroma osem, vendar sta dva umrla zelo kmalu. Oče je imel raje sinove kot hčere, kar smo kar občutili. Da bi nas kdo objemal, tega pa ni bilo." Na vprašanje, kako se je videla razlika v odnosu očeta do sinov in deklet, je pojasnila, da je oče dejal, da so dekleta bolj komplicirana.

Ko so otroci odrasli, Reska je odraščala v Halozah, jim je bilo hitro jasno, da morajo od doma. Ker doma čistoča ni bila na prvem mestu med prioritetami, je potem že kot najstnica sanjala, da ko bo nekje služila, da bo spala na belih rjuhah.

Življenjska pot jo je odpeljala iz Haloz in tako je začela obiskovati gospodinjsko šolo. "A se spomnim, kako lačne smo bile. Čez konec tedna, ko nismo imele šole, smo bile zelo lačne. Tako da smo hodile potem na bližnje posestvo 'pipat' korenje," se spominja.

Celoten pogovor si lahko ogledate tukaj.