Vlada je na družbenem omrežju Tumblr zapisala, da vodstvo UKC-ja Ljubljana (UKCL) zagotavlja, da ima vzpostavljen delujoč program obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Izvajajo številne dejavnosti za dodatno izboljšanje organizacije zdravstvene obravnave, kadrovskih zmogljivosti, izobraževanja, strokovnosti, komunikacije s starši otrok s prirojenimi srčnimi napakami in reševanja pritožb bolnikov.

Čakalne dobe za preglede in hospitalizacijo so znotraj dovoljenih, prav tako pa je program zastavljen tako, da zagotavlja 24-urno zdravstveno obravnavo bolnikov, so poudarili na vladi.

UKCL bo tudi v prihodnje sodeloval s češkim mednarodno uveljavljenim Otroškim srčnim centrom Motol iz Prage in v izjemnih primerih, ko primarna partnerska ustanova ne more obravnavati bolnika, tudi z drugimi mednarodno priznanimi centri iz Massa, z Dunaja, iz Münchna in Tel Aviva.

Vlada je na družbenem omrežju Tumblr zapisala, da vodstvo UKC-ja Ljubljana (UKCL) zagotavlja, da ima vzpostavljen delujoč program obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami  Foto: BoBo
Vlada je na družbenem omrežju Tumblr zapisala, da vodstvo UKC-ja Ljubljana (UKCL) zagotavlja, da ima vzpostavljen delujoč program obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami Foto: BoBo

V odloku je določeno, da se sredstva NIOSB-ja vrnejo v integralni državni proračun. V skladu z odlokom bo vlada najpozneje v 30 dneh sprejela sklep o začetku redne likvidacije zavoda. Takrat bo znana tudi ocena stroškov likvidacije.

Natančna višina sredstev, ki bo vrnjena v proračun, bo znana po koncu likvidacijskega postopka. Mandat vršilca dolžnosti direktorja in organov zavoda bo prenehal z dnem uveljavitve odloka, so še sporočili po seji.