Mark Cuban in Luka Dončić. Foto: AP
Mark Cuban in Luka Dončić. Foto: AP

Večji del druženja z novinarji je bil sicer namenjen Jalnu Brunsonu, ki je po prejšnji sezoni podpisal za New York in tam igra odlično. Knickse je popeljal v končnico s povprečjem 24 točk in šestih podaj na tekmo.

Cuban je povedal, da so Brunsona skušali zadržati, vendar niso dobili priložnosti, za kar krivi Brunsonovega očeta Ricka. Cuban je odločno zanikal trditve obeh Brunsonov, da so bili januarja v taboru košarkarja pripravljeni podpisati štiriletno pogodbo, vredno 56 milijonov dolarjev. Cuban je še dejal, da po sezoni sploh niso dobili priložnosti za pogajanja, preden je Brunson podpisal štiriletno pogodbo, vredno 104 milijone dolarjev z New Yorkom.

Glede Brunsona smo bili nemočni, pravi Cuban

Sorodna novica Irving s simultanko v zadnji četrtini podaljšal upanje Dallasa

"Vse je šlo narobe, ko je stvar prevzel Rick," je povedal Cuban. Predsednik New York Knicksov je Leon Rose, boter Jalna Brunsona. Njegovega očeta so Knicksi ustoličili za pomočnika trenerja. Kljub močnim povezavam z New Yorkom so bili v Dallasu optimistični, da bodo poleti lahko podaljšali pogodbo z Brunsonom, ki je postal prost igralec.

"Menili smo, da ga bomo prepričali," je na vprašanje, zakaj niso Brusona zamenjali v zimskem prestopnem roku, povedal Cuban. "Hoteli smo podaljšati pogodbo. Jalen je govoril, da mu je všeč tukaj. Nikoli ni dal znamenja, da bo odšel. Težava so bili njegovi starši. Celo njegov agent je rekel, da je najslabši scenarij podpis pogodbe in nato menjava," je povedal Cuban.

Dallas bi lahko ponudil več denarja kot Knicksi in peto leto pogodbe, ampak po trditvah Cubana za to niso dobili priložnosti. "Sploh nismo vedeli, kakšna je njihova ponudba. Niso nam dali nikakršne številke. Zdaj, ko jo poznam, bi jo takoj plačali, ampak tako ali tako ne bi ostal z nami. Ni šlo za denar," je povedal Cuban, potem ko je dan prej Dončić dejal, da pogreša Brunsona in da se je porušila kemija znotraj ekipe.

Irving bi lahko dobil 272 milijonov za pet let

Cuban je spregovoril tudi o Irvingu. Čeprav ima Dallas po njegovem prihodu razmerje 8:15, je močna želja Cubana, da Irving ostane v Mavericksih. "Zagotovo bi rad, da ostane. Rad bi ga imel v ekipi in mislim, da imamo lepo priložnost za to. Mislim, da je srečen tukaj. To mi je tudi povedal. Odlično se razumeva, je dober fant. Vse, kar sem mislil, da vem o njem, ko sem bral razne članke, je bilo 100-odstotno napačno," je povedal Cuban.

Dallas bi lahko 31-letnemu Irvingu ponudil petletno pogodbo, vredno 272 milijonov dolarjev. To je več kot katero koli moštvo. Bi kateri od klubov lahko prekosil ponudbo Dallasa? "Ne vem. Vedno je kakšna cena previsoka. Odvisno, toda z novo kolektivno pogodbo je vse drugače," je povedal Cuban.

"Dončić bi bil rad tukaj ves čas, toda to si moramo zaslužiti"

Seveda se Cuban ni mogel izogniti Dončiću. Slovenski as je pred kratkim dejal, da v svoji petletni NBA-karieri še ni bil tako razočaran. Cuban je dejal, da je takšno razočaranje običajno v Ligi NBA, ko se ekipe spopadajo s težavami. "Vsaka ekipa, ki je imela igralca pet let, ni bila vedno odlična, kajne?" je rekel Kuban. "Poglejte Warriorse. Imeli so poškodovane košarkarje in so izgubili več kot dve sezoni. Tudi Atlanta je tak primer. To ni nenavadno v Ligi NBA. Samo en zmagovalec je, vsi drugi izgubijo," pravi Cuban.

Na vprašanje, ali čuti, da Dončić ostaja optimističen glede dolgoročne prihodnosti z Dallasom, Cuban odgovarja: "Poglejte, igralci ne govorijo tako. Ne rečejo 'hej, tukaj bom naslednjih 17 let'. On bi bil rad tukaj ves čas, toda to si moramo zaslužiti."

Kako lahko Mavericksi to storijo? "Preprosto, osvojiti moramo naslov. Neverjetno je, kako to pozdravi vse. Preden je Andetokumbo osvojil naslov, so se vsi spraševali, kam bo šel in da ne bo ostal. Podobno je z Jokićem in še prej z Dirkom, kajne? Ni velikega igralca, zvezdnika, kjer se ne sprašujejo, kaj bo naredil, če ni osvojil prstana," je zaključil Cuban.

Uspešni poslovnež Mark Cuban želi v Dallasu zgraditi novo dvorano