Razdejanje, ki ga je za seboj pustilo opoldansko neurje na Obali. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
Razdejanje, ki ga je za seboj pustilo opoldansko neurje na Obali. Foto: MMC RTV SLO/Eugenija Carl
Močan veter pustošil po Piranu

Amedžin Džabiri, lastnik lokala na Fornačah, kjer je sunek vetra tako poškodoval dimnik, da ta ogroža mimoidoče, je povedal, da se je nenadoma pojavila tromba: "Vse je dvignilo v zrak, dežnike, stole, mize, jih nekaj časa vrtinčilo po zraku, nato pa je vse skupaj padlo na tla. Sunek je bil tako močan, da je iztrgalo tudi tablo s pročelja lokala."

Po "minitornadu" so takoj posredovale vse intervencijske enote in začele odpravljati škodo, težava pa še vedno ostajajo t. i. ozka grla - na primer v Portorožu -, kjer vode ni požiralo in je tako območje še vedno poplavljeno, je za MMC poročala Eugenija Carl.

Nevihta pa je ujela nepripravljena tudi dva plavalca, ki sta se kopala blizu piranske Punte in so jima morali pomagati na obalo.

Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zapisali, da je v Piranu lomilo drevesa na Belokriški in Lepi cesti, v Luciji v Ulici borcev NOB-ja je material na gradbišču zasul hudournik, na Stari cesti v Portorožu pa je zaradi močnega deževja voda odprla jaške kanalizacije.

Po napovedih Agencije za okolje RS (Arso) bo deževje na Primorskem ponehalo v ponedeljek dopoldne.

Močan veter pustošil po Piranu