Plaz je ogrozil hišo, zato so morali prebivalce evakuirati. Foto: Občina Šoštanj
Plaz je ogrozil hišo, zato so morali prebivalce evakuirati. Foto: Občina Šoštanj

Pri Šoštanju se je po pisanju portala 24ur.com zaradi pobesnelega hudournika sprožil večji plaz, ki je odnesel mizarsko delavnico, ogroža pa še pet hiš, katerih stanovalce so evakuirali. Stanje spremljajo gasilci in policisti.

Na širšem območju občine Šoštanj je meteorna voda zalila garažne in kletne prostore objektov, poplavljenih je več lokalnih cest. Železniško progo med Celjem in Velenjem je v Skornem zasul zemeljski plaz.
Težave na Gorenjskem
Na meteorološki postaji Lisca je količina padavin po 18. uri presegla mejo za močan naliv. Zaradi močnih nalivov pa so po podatkih uprave za zaščito in reševanje že imeli težave ponekod na Gorenjskem.


Med drugim je meteorna voda zalila kleti v stanovanjskih hišah v občinah Bled in Gorje. O težavah z meteorno vodo poročajo iz Podšentjurja pri Litiji ter iz Koroške. V Ribnici na Pohorju je meteorna voda poplavila cesto in zalila stanovanjske objekte ter čistilno napravo, v Libeličah pri Dravogradu pa je hudournik zalil kletne prostore stanovanjskega objekta. Podobne težave so imeli v Črni na Koroškem.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, do srede zjutraj pa bodo padavine in nevihte od severa zajele večji del Slovenije. Sreda bo pretežno oblačna s padavinami, predvsem na zahodu in jugu tudi z nevihtami. Lokalno lahko močneje narastejo manjši vodotoki in hudourniki, so še opozorili pri Arsu.